Komentara: 5
Pregleda: 2089

Prodaja lako kvarljivih namirnica na pijacama kontroliše se svakog dana

03.08.2021. u 15:43h
Izvor: Subotica.com
Higijena i temperatura u rashladnim vitrinama iz kojih se prodaju lako kvarljive namirnice, na pijacama kojima upravlja JKP "Subotičke pijace" kontrolišu se svakog dana, te poručuju građanima da meso, mlečne proizvode, kolače i peciva mogu bezbedno da kupuju na pijacama i u letnjim mesecima.
Prodaja lako kvarljivih namirnica na pijacama kontroliše se svakog dana

U rashladnoj vitrini Gorana Matića čuva se podliveni kravlji sir i kajmak iz Pranjana, koji već 15 godina prodaje na istom mestu na Mlečnoj pijaci. Kako kaže, bez obzira na godišnje doba, temperatura u njegovoj vitrini je uvek ista, dok se higijena podrazumeva.

U vitrini je temperatura na 6 stepeni, a u hladnjači držim na 0 stepeni. Do sada nikada nisam imao problema sa kontrolom, sve je bilo uredno - kaže Matić, dodajući da tokom leta obično ima nešto manje posla. - Sad je sezona godišnjih odmora, pa su ljudi na letovanju, ali kad malo zahladni, biće bolje.

Prodaja lako kvarljivih namirnica na pijacama kontroliše se svakog danaIz JKP "Subotičke pijace" poručuju građanima da mogu biti bezbrižni, jer tokom leta sprovode pojačanu kontrolu rashladnih vitrina iz kojih se prodaju meso, mlečni proizvodi, kolači i peciva, te da za svaku od ovih lako kvarljivih namirnica postoje jasna pravila čuvanja.

- Propisana temperatura na kojoj naše vitrine čuvaju meso je od 5 do 8 stepeni, za mlečne proizvode do 6 stepeni, a za kolače i peciva do 10 stepeni. Vitrine se redovno kontrolišu svakog jutra, kako temperatura, tako i higijena, a to je ustaljeno tokom cele godine, samo je tokom leta pojačana kontrola više puta dnevno, da ne bi došlo do kvara vitrina - objašnjava Josipa Vojnić Tunić iz JKP "Subotičke pijace". - Osim nas, kontrolu na pijacama sprovodi i veterinarska inspekcija na mesečnom nivou i do sada nije zabeležen nijedan slučaj nepoštovanja propisanih pravila.

Prodaja lako kvarljivih namirnica na pijacama kontroliše se svakog danaUz Mlečnu pijacu u centru grada, u nadležnosti JKP "Subotičke pijace" nalaze se još "Zelenac" na Prozivci, Teslina pijaca u Teslinom naselju i Kvantaška pijaca, na kojima oko 90 zakupaca prodaje namirnice iz rashladnih vitrina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2089
Povezane teme

mlečna pijaca

subotičke pijace

jkp subotičke pijace

hrana životinjskog porekla

mlečni proizvodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.