Komentara: 18
Pregleda: 5317

Problemi sa održavanjem gradilišta Pozorišta

16.01.2012. u 16:37h
Izvor: RTV Yueco
Problemi sa održavanjem gradilišta Pozorišta

Koordinator stručne grupe za izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici Danijel Kukaras izjavio je da ima problema i sa održavanjem i finansiranjem sadašnjeg stanja na gradilištu ovog kulturnog objekta. – Računali smo na to da će Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine isplatiti dugovanja sadašnjim izvođačima radova i da će to otvoriti prostor za početak novih radova.

Ne uliva nadu ni činjenica da imamo problema i sa finansiranjem zaštite zgrade pozorišta – rekao je Kukaras za „Mađar so“. Radi se, naime, o tome da je potrebno plaćati noćnog čuvara i radnike na održavanju koji stalno ispumpavaju vodu iz podruma poluzavršene građevine, za čime, inače, ne bi bilo potrebe u slučaju da su započeti radovi mogli da budu završeni. Iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine „Mađar so“-u je odgovoreno da gradnja stoji i zbog predstojećih izmena u izvođačkom projektu, a da ovaj fond kasni sa isplatama zbog toga što kasne finansijske doznake iz republičkog budžeta i da „zbog toga ni pokrajina nije mogla da pokrije svoja dugovanja“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5317
Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.