Komentara: 2
Pregleda: 3801

Problemi osoba sa invaliditetom

12.01.2016. u 12:18h
Izvor: Radio Subotica
Problemi osoba sa invaliditetom

Udruženje amputiranih i rođenih sa malformacijama Severnobačkog okruga je u Subotici formirano 2006. godine. Danas okuplja 27 članova.

Predsednik udruženja Stipan Ćakić kaže da iako imaju podršku grada, ona finansijski nije dovoljna, jer se svakodnevno i dalje suočavaju sa problemima. Prevoz, tehničke barijere i zapošljavanje i dalje su problem. Pitanje je da li će kombi moći da se registruje u februaru, a nekim poslodavcima više odgovara da plate penale i kazne nego da zaposle osobe sa invaliditetom kaže Stipan Ćakić.

Prema najavama iz Grada, radi se na kupovini novog kombija, do tada se finansira funkcionisanje starog. U budžetu za Udruženja Osoba sa invaliditetom ove godine neće biti smanjenja izdvajanja, izdvaja se blizu pet posto za mere socijalne politike što Suboticu pozicionira u sam vrh Srbije, kažu nadležni.

U Srbiji se danas 7,96 odsto građana izjašnjavaju kao osobe sa invaliditetom, dok u Subotici prema zvaničnoj statistici, svaki deseti građanin ima neki oblik invaliditeta

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3801
Povezane teme

osobe sa invaliditetom

pomoć osobama sa invaliditetom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.