Komentara: 12
Pregleda: 3256

Problem sa grejanjem u vrtiću "Kolibri", nadležni kažu da će ubrzo biti otklonjen

12.01.2022. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Problem na instalacijama koje dovode vodu do kotla je u procesu otklanjanja i u narednim danima bi ceo objekat vrtića "Kolibri" trebalo da bude u potpunosti zagrejan, kažu iz Predškolske ustanove "Naša radost".
Problem sa grejanjem u vrtiću "Kolibri", nadležni kažu da će ubrzo biti otklonjen

Da problem sa grejanjem u vrtiću "Kolibri" postoji, ukazao nam je jedan od roditelja čije dete pohađa ovaj vrtić, navodeći da je u objektu trenutno 18 stepeni, a da grejanje ne funkcioniše od septembra.

Ovim povodom, obratili smo se Predškolskoj ustanovi "Naša radost", iz koje su nam objasnili da je pred kraj godine došlo do ozbiljnog kvara na instalacijama koje dovode vodu u kotao, zbog čega je odmah po prijavi problema angažovana firma sa kojom imaju ugovor o održavanju, te da će kvar biti otklonjen u narednim danima.

- Saniraju se instalacije, jer kotao nije problematičan, nego kotao ne dobija vodu i treba da se razbijaju zidovi, da se menjaju cevi, jer negde sistem gubi vodu. U pitanju je ozbiljniji kvar što se tiče popravke i očekujemo da će oni to završiti u narednim danima i da će objekat ubrzo u potpunosti biti zagrejan - kaže Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove "Naša radost", objašnjavajući da samo dve prostorije u objektu imaju temperaturu od 18 stepeni. - Grejanje radi dok su deca u objektu, jer majstori uveče napune vodu kako bi kotao mogao da se upali ujutro. Zbog toga je rano ujutro u objektu malo hladnije i u dve sobe imamo tu temperaturu od 18 stepeni, a u ostalim sobama je temperatura normalna.

Problem sa grejanjem u vrtiću "Kolibri", nadležni kažu da će ubrzo biti otklonjenOn dodaje se radovi izvode nakon što deca napuste objekat, što je dodatno produžilo njihov završetak, ali da nisu želeli da prekidaju rad vrtića, jer mnogo roditelja nema gde da ostavi decu na čuvanje.

- Nismo mogli da zaustavimo rad u vrtiću dok ne otklonimo kvar i tako obično radimo da ne prekidamo pružanje usluge, osim u hitnim i krajnjim situacijama, jer razumemo da roditelji imaju obaveze na poslu i da ne mogu na brzinu da se snađu oko čuvanja dece i da izostaju sa posla. Uvek gledamo da održimo rad i u ovom slučaju sa temperaturom od 18 stepeni. Nije tamo prehladno, jeste 18 stepeni i treba deca malo bolje da se obuku, a propisano je 21 stepen, što znači da je u objektu svega tri stepena manje od normativa. Takođe, objekat se greje, nije bez grejanja, ali zbog ovog problema koji imamo sa kotlom i koji se rešava, imamo da nam je pri prijemu dece objekat malo hladniji i da je u dve sobe temperatura 18 stepeni - poručuje Vojnić, dodajući da tvrdnja da grejanje ne radi od septembra nije tačna. - U septembru nismo ni grejali, jer je grejna sezona počela sredinom oktobra, tako da je to zlonamerno tumačenje, a problem sa kotlom je nastao pred kraj godine i čim je prijavljen kvar, angažovana je firma i oni će danas, sutra ili prekosutra najkasnije otkloniti taj kvar.

U vrtić "Kolibri" upisano je ukupno 181 dete, a trenutno ga pohađaju 92 mališana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 3256
Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

grejanje

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.