Komentara: 9
Pregleda: 6490

Problem kanala MZ "Dudova šuma"

18.10.2013. u 16:41h
Izvor: RTV Yueco
Stanovnici MZ "Dudova šuma" već dugo godina muku muče sa otvorenim kanalom koji prolazi pored njihovih kuća, a koji služi kao odvod za otpadne vode. Osim poprilično jakog i neprijatnog mirisa koji se širi u bilizini kanala, neka dvorišta počela su da se i urušavaju zbog velike vlage, a kanal takođe mnogima služi i za odlaganje otpada.
Problem kanala MZ "Dudova šuma"

Meštani su se obraćali i mesnoj zajednici i gradskom ombudsmanu, ali je za uređenje komletnog kanala potrebno mnogo finansijskih sredstava. U Mesnoj zajednici kažu da za ovu godinu nisu dobili odobrenje čak ni za čišćenje kanala.

Iboja Bošnjak je jedna od meštanki koja živi u blizini otvorenog kanala i koja tvrdi da je najveći roblem to što se posle čišćenja kanala sav otpad bacio na svega nekoliko metara od vode. Taj otpad tako stoji već mesecima i veoma je neprijatan i loš po zdravlje za okolinu. Komarci, krpelji i pacovi samo su neke od životinja sa kojima se meštani pokušavaju izboriti.

U MZ "Dudova šuma" kažu da je ovo dugogodišnji problem i da su oni pokušali da ga reše pre nekoliko godina. U razgovoru sa nadležnima u Gradskoj upravi došli su do zaključka da je tehnički moguće rešiti ovaj kanala i sve oko njega, ali je potrebno izdvojiti mnogo finansijskih sredstava.

Ono što meštani traže jeste samo da se ukloni otpad koji je izvađen iz kanala, jer ne mogu više da izađu na kraj sa insektima i glodarima koji im ulaze u dvorište. Ono što su u mesnoj zajednici istakli jeste da će stanovnici ovoga dela nažalost morati da trpe smrad otvorenog kanala, sve dok se ne iznađu ozbiljnija finansijska sredstva za rešavanje problema.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6490
Povezane teme

dudova šuma

mz dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.