Komentara: 8
Pregleda: 2387

Problem građana sa zapušenim slivnikom

20.04.2015. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Za Stipana Kluskovića (75) koji stanuje u blizini majšanskog mosta i ispred čije kuće se nalazi slivnik koji je zapušen i u koji se ne odliva voda, svaka kiša znači i farbanje ograde i čišćenje fasade.
Problem građana sa zapušenim slivnikom

Dok slivnik iz bezbednosnih razloga nije plombiran velikim šrafom, ovaj vremešni Subotičanin ga je sam čistio. Sada to ne može, a kako je već duže vreme zapušen, voda ne otiče nego se preliva na ulicu, te automobili koji prolaze prljaju njegovu i komšijske kuće. Iz slivnika izlaze i neprijatni mirisi, te se građani boje i da ne dođe do zaraze.

Već mesecima Stipan bezuspešno pokušava da dođe do neke gradske službe koja bi rešila ovaj problem, koji, sudeći po situaciji u gradu posle kiše, sigurno nije usamljen.

- Krajem januara sam zvao Vodovod i kanalizaciju, koji su me uputili na Direkciju za izgradnju grada, gde su mi rekli da sad nemaju novca za čišćenje – priča Stipan Klusković, pokazujući slivnik. - Tražio sam da me prime saradnici gradonačelnika, uputili su me Sekretarijatu za komunalne poslove, gde sam pre više od mesec dana popunio formular, izneo problem, ali se ništa nije desilo.

Problem građana sa zapušenim slivnikom

U Direkciji za izgradnju grada kažu da novca za ove radove ima, ali da se, po zakonu, mora sprovesti javna nabavka za izvođača radova.

- Gospodinu je rečeno da nemamo validan ugovor sa izvođačem radova, jer je javna nabavka u februaru poništena pošto oba ponuđača nisu ispunjavali uslove – objašnjava Peter Blau, direktor Direkcije za izgradnju grada. -Sada je raspisana nova javna nabavka, otvaranje ponuda je 27.aprila i mi do tada zakonski nemamo osnova da nekoga pošaljemo da očisti slivnike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 2387
Povezane teme

čišćenje odvodnih kanala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.