Komentara: 0
Pregleda: 2312

Proaktivna socijalna zaštita

26.01.2011. u 15:23h
Izvor: RTV Yueco
Proaktivna socijalna zaštita

Za socijalnu zaštitu iz gradskog budžeta za ovu godinu namenjeno je 106 miliona dinara. Opredeljena sredstava biće dovoljna postojeće usluge, kao i za delimično proširivanje broja korisnika usluga. Najveći obim sredstava će biti isplaćivan direktnim korisnicima, kaže članica Gradskog veća zadužena za oblast zdravstvene i socijalne zaštite Maria Biači.

Novoizabrani direktor Centra za socijalni rad, Milutin Blažić istakao je da će u ovoj godini biti ponovljen stepen ostvarivanja usluga socijalne zaštite kao i u prethodnoj godini. Jedan deo sredstava biće namenjen i opremanju prostorija Centra za socijani rad.

Grad će za rad Narodne kuhinje u ovoj godini izdvojiti 14 miliona dinara, i tako će učestvovati u sufinansiranju pripreme obroka za 650 lica, kojima će hrana biti obezbeđivana u kontinuitetu tokom čitave godine. Planirano je da se broj korisnika poveća za 350 lica kojima će biti dodeljivani paketi hrane.

Gerontološki centar će i ove godine biti usmeren na otvaranje novih gerontoloških klubova, kao i podizanje nivoa usluga. Najveći deo sredstava iz gradskog budžeta namenjen je za negu i pomoć u kući starim licima. Usled velikog interesovanja, ova usluga će korisnicima biti dostupna 24 časa. Veliko interesovanje vlada i za smeštaj nedovoljno mentalno razvijene dece u Dnevni boravak Osnovne i Srednje škole „Žarko Zrenjanin“. Međutim, 180 m2 nije dovoljno da primi više od 36 štićenika koji trentno koriste usluge Dnevnog boravka.

Rukovodilac Odseka za socijalnu politiku Sekretarijata za društvene delatnosti, Danijela Zvekić istakla je da se u predlogu raspodele sredstva najviše vodilo računa o ciljevima Strategije razvoja socijalne zaštite za period od pet godina, kao i ciljevima Strategije na nivou države. Glavni cilj je da se stvori održiva i proaktivna zaštita uz delimično povećanje broja korisnika, ali bez uvođenja novih usluga.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2312
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.