Komentara: 0
Pregleda: 2301

Privremeno prihvatilište za beskućnike trenutno u smeštaju ima 12 korisnika

19.01.2020. u 11:54h
Izvor: RTV Yueco
Od početka nedelje u Privremeno prihvatilište za beskućnike javilo se još deset lica. Trenutno u smeštaju u Gajevoj ulici, boravi 12 osoba. Što se tiče kapaciteta, planom je predviđeno do 20 ležajeva, ali u slučaju potrebe taj broj može da ide do 30.
Privremeno prihvatilište za beskućnike trenutno u smeštaju ima 12 korisnika

Naš sugrađanin Jožef Budai, već četvrtu godinu zaredom spas u hladnim zimskim danima pronalazi u Privremenom prihvatilištu za beskućnike. Kako kaže topli obroci i topao prostor hladnim danim i više su nego značajni, te ističe da je veoma zahvalan na pomoći koja mu je pružena kao i na hrani i odeći, te sredstvima za higijenu koje dobija u smeštaju.

- Ovo mi zaista mnogo znači jer inače živim napolju, u šumi na Kelebiji, u jednoj napuštenoj vikendici. Zbog porodičnih problema sam ostao bez ičega i hvala svima koji su me ovde prihvatili. Najvažnije je da nisam na ulici, da sam u toplom i da nisam gladan - kaže Budai

Kada je u pitanju rad u privremenom smeštaju u Gajevoj ulici, sve teče po planu, a sledećeg ponedeljka biće organizovan i opšti lekarski pregled za sve korisnike. Topli obroci, garderoba, kreveti i pre svega topla prostorija obezbeđena je za korisnike, čiji se broj povećao početkom ove nedelje. Ukoliko dođe do povećanja broja korisnika u odnosu na sadašnji, biće dovoljno kapaciteta za još dodatan broj mesta u odnosu na ugovoren.

- Trenutno imamo 12 korisnika koji su se sklonili sa ulice i minusa i privremeno smestili u našem objektu. U ovom momentu imamo kapacitete za 20 ležaja, ali ako bude bilo potrebe proširićemo, nikoga nećemo odbiti. - poručuje Miodrag Varo, stručni saradnik u subotičkom Crvenom krstu. - Za sada je sve u najbojem redu, nema nikakvih problema sa korisnicima, u ponedeljak prepodne ćemo im obezbediti opšti lekarski pregled i to je još jedan vid brige prema njima.

Kako bi se obezbedila sva potrebna pomoć najugroženijim korisnicima ove usluge, osim Gradske uprave, koja je ove godine izdvojila 500.000 dinara za funkcionisanje Privremenog prihvatilišta, učestvuju i lokalni Crveni krst, Centar za socijalni rad i "Caritas".

Lekarske preglede, obroke, odeću i obuću obezbeđuje Crveni krst u saradnji sa Karitasom, a  lica koja će boraviti ovde određuje Centar za socijalni rad.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2301
Povezane teme
prihvatilište za beskućnike privremeno prihvatilište za beskućnike
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.