Komentara: 5
Pregleda: 6613
Foto

Privremeno Prihvatilište za beskućnike počelo sa radom, trenutno samo dva korisnika

09.01.2020. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Privremeno Prihvatilište za beskućnike počelo sa radom, trenutno samo dva korisnika

Privremeno prihvatilište za najugroženije Subotičane u Gajevoj ulici otvoreno je 3. januara i, u prekidima ili u kontinuitetu, biće otvoreno sigurno do kraja meseca. U prihvatilištu su trenutno dva naša sugrađanina.

- Sve je bio spremno još krajem prošle godine, ali zbog viših dnevnih i noćnih temperatura, kao i činjenice da na evidenciji Centra za socijalni rad nije bilo lica koja bi bila upućena, privremeno prihvatilište nismo otvarali. Iako ova zima nije kao prethodne, talas nižih temperatura nas je naveo da prihvatilište otvorimo – kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite. - Grad je za ovu namenu izdvojio 500 hiljada dinara, što je više sredstava nego minule godine.

Privremeno Prihvatilište za beskućnike počelo sa radom, trenutno samo dva korisnika

Lekarske preglede, obroke, odeću i obuću obezbeđuje Crveni krst u saradnji sa Karitasom, a  lica koja će boraviti ovde određuje Centar za socijalni rad.

- Centar za socijalni rad upućuje sugrađane koji se jave da nemju gde da borave, a koji su zdravi i mogu da dođu do prihvatilišta. Tokom boravka radi se procena celokupnih potreba korisnika i dalje se upućuje na druge usluge koje imamo - objašnjava Miroslava Bagavac, direktroka Centra za socijalni rad. - Klasičnih beskućnika Subotica nema, postoje ljudi koji su često na otvorenom a građani ih prepoznaju kao beskućnike ali oni svi imaju svoje adrese ili se prijave u CSR da bi ostvarili svoja prava.

Među onima koji po najvećoj studeni krov nad glavom pronalazi u gradskom prihvatilištu je 60-godišnji Jožef Budai.

Privremeno Prihvatilište za beskućnike počelo sa radom, trenutno samo dva korisnika

- Već deset godina sam beskućnik, dve zime sam proveo na ulici, a ovo je treća zima koju sam ovde i zadovoljan sam. Imam sve što mi je potrebno i hvala im što su me ovde doveli – kratko će Budai.

Izvor: Subotica.com
Obilazak Prihvatilišta za beskućnike u Gajevoj ulici Obilazak Prihvatilišta za beskućnike u Gajevoj ulici Obilazak Prihvatilišta za beskućnike u Gajevoj ulici Obilazak Prihvatilišta za beskućnike u Gajevoj ulici Obilazak Prihvatilišta za beskućnike u Gajevoj ulici Obilazak Prihvatilišta za beskućnike u Gajevoj ulici Obilazak Prihvatilišta za beskućnike u Gajevoj ulici Obilazak Prihvatilišta za beskućnike u Gajevoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 6613
Povezane teme

prihvatilište za beskućnike

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.