Komentara: 8
Pregleda: 3176
Foto

Privredni savet Grada Subotice predstavio program rada

19.10.2021. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
Privredni savet Grada Subotice, koji čine predstavnici privrednika, lokalne samouprave i državnih organa, predstavio je sedam tačaka svog budućeg delovanja.
Privredni savet Grada Subotice predstavio program rada

Kako je istakao Milan Jerinkić, predsednik ovog savetodavnog tela, plan rada se bazira na sprovedenim istraživanjima, najvažnije težnje privrednika je da se osnuje Subotički univerzitet, da se unapredi turistička ponuda Palića, da se Druga kasarna pretvori u privrednu zonu namenjenu domaćim ulagačima, da se revitalizuje prostor nekadašnje „Zorke“, da se reši pitanje gradske imovine, da se organizuju privredni dani dijaspore i da se više radi na privrednom brendiranju grada.

- Osnivanjem Privrednog saveta privrednici imaju priliku da se izjasne, iznesu svoje kritike, predloge i sugestije koje se tiču budžeta, lokalnih davanja, budućih investicija, prioriteta... Na ovaj način privrednici imaju priliku da direktno komuniciraju sa lokalnom samoupravom, da donesu odluke koje su u interesu  grada, privrede i svih građana Subotice – objasnio je Jerinkić. – Što se tiče osnivanja Subotičkog univerziteta smatramo da je on neophodan jer nam nedostaju kadrovi a univerzitet svakako doprinosi afirmaciji grada. Želimo da se intenzivnije radi na razvoju turizma na Paliću, jer se sredstva uložena u turizam vrate vrlo brzo, da dobijanjem zemljišta na prostoru nekadašnje kasarne domaći privrendici imaju uslove kao strani investitori, da se zemljišne na prostoru „Zorke“ pošumi i rekultiviše. Takođe, da Grad proda ili izda imovinu koja mu nije potrebna sad ili u nekim budućim planovima i da se ta sredstva  ulože tamo gde treba, da poboljšamo saradnju sa dijasporom kao i da Subotica ponovo postane privredni brend kao što je bila nekada.

Privredni savet Grada Subotice predstavio program radaSavet će formirati radne grupe za svaku od ovih tačaka, a takođe, odrediće se prioriteti u njihovoj realizaciji.

ISTRAŽIVANJA 2010 2015 2020
Broj stanovnika 143.919 139.014 135.678
Radno sposobni 15-65 99.622 94.129 89.643
Zaposleni 40.587 42.356 45.897
Nezaposleni 11.018 8.849 4.178
* istraživanje Privrednog saveta Grada Subotice
Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice Obraćanje povodom aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice Obraćanje povodom aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice Obraćanje povodom aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice Obraćanje povodom aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice Obraćanje povodom aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice Obraćanje povodom aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice Obraćanje povodom aktivnosti Privrednog saveta Grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3176
Povezane teme

milan jerinkić

privredni savet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.