Komentara: 5
Pregleda: 2341
Foto

Privodi se kraju projekat "Košarka bez granica" srpskih i mađarskih klubova

22.09.2021. u 13:56h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u sportskoj sali OŠ "Majšanski put" održan je košarkaški turnir za mlađe kategorije i stručna edukacija za košarkaške trenere u okviru prekograničnog projekta sa Mađarskom "Košarka bez granica" koji već nekoliko godina realizuje OKK "Spartak".
Privodi se kraju projekat "Košarka bez granica" srpskih i mađarskih klubova

Turnirom u Subotici privodi se kraju projekat koji OKK "Spartak" sprovodi sa partnerima iz Mađarske. Učestvovalo je 9 ekipa, a nakon takmičarskog dela usledio je seminar na kojem su se stručno usavršavali treneri iz ekipa učesnika turnira.

Po rečima Jovana Sirovine, predsednika OKK "Spartak" i trenera u klubu, projekat je od velikog značaja kako za klub, grad ali i decu generalno. Kako kaže, tema projekta nije samo košarka, značajnu ulogu igra i društveni momenat upoznavanja, druženje dece i razmenjivanje iskustva.

Privodi se kraju projekat "Košarka bez granica" srpskih i mađarskih klubova- Projekat je zvanično počeo 1. marta, četiri meseca smo bili na čekanju zbog korone, već smo igrali turnir ulične košarke u Hođmeđevašeheju. Na turniru u Subotici učestvoval je šest ekipa dečaka i tri ekipe devojčica. Ove godine stavili smo akcenat da se malo bolje upoznamo, da deca upoznaju kulturu drugih naroda. Deca su uvek srećna kada su u prilici prvenstveno da igraju utakmice, ali i da otputuju negde - kaže Sirovina. - Ove nedelje ponovo idemo u Hođmeđevašehej, imamo turnir u uličnoj košarci, vodimo 40 dečaka. BIćemo tamo dva dana, a pored košarke naši dečaci biće u prilici i da upoznaju mađarsku kuhinju, kroz zajedničke kulinarske aktivnosti.

Partner u projektu je klub iz Hođmeđevašeheja, ekipa koja ima i mušku i žensku selekciju a sa zadovoljstvom učestvuje u ovom projektu na kojem žele što bolje da se upoznaju i unaprede svoje košarkaško znanje i tehniku, kako za igrače tako i stručnjake koji rade sa njima.

Privodi se kraju projekat "Košarka bez granica" srpskih i mađarskih klubova- Ovakvi turniri mnogo znače deci iz ugla košarke, ali i što su u prilici da se druže i upoznaju kulturu Srbije, baš kao što to imaju deca iz Srbije kada dođu kod nas u goste. Mađarska košarka, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, ima još mnogo da nauči od srpske, da bolje igraju timski, da usavrše tehniku i pripreme taktiku. Ovakvi susreti i druženja su nam veoma korisna - kaže Vuk Pavlović, trener ekipe iz Hođmeđevašeheja i koordinator projekta. - Drugi segment koji nam je vrlo značajna je stručno usavršavanje trenera, a mogu da kažem da meni kao mladom treneru to je vrlo korisno. Tu smo da naučimo što više o košarci, da uvidimo nove trendove kako bismo napredovali u trenerskim karijerama, u mlađim kategorijama ili u prvom timu.

Privodi se kraju projekat "Košarka bez granica" srpskih i mađarskih klubovaPrivodi se kraju projekat "Košarka bez granica" srpskih i mađarskih klubovaTradicionalni međunarodni turnir u Subotici pomno je pratio i svojevremeno jedan od najvećih talenata subotičke košarke Jovan Kojić, koji je školovanje nastavio na Floridi, a boravak u rodnom gradu iskoristio je da podrži mlađeg brata Borivoja, koji je po uzoru na njega i zavoleo igru pod obručima.

Izvor: Subotica.com
Košarkaši turnir U16 u okviru projekta "Košarka bez granica" Košarkaši turnir U16 u okviru projekta "Košarka bez granica" Košarkaši turnir U16 u okviru projekta "Košarka bez granica" Košarkaši turnir U16 u okviru projekta "Košarka bez granica" Košarkaši turnir U16 u okviru projekta "Košarka bez granica" Košarkaši turnir U16 u okviru projekta "Košarka bez granica" Košarkaši turnir U16 u okviru projekta "Košarka bez granica" Košarkaši turnir U16 u okviru projekta "Košarka bez granica"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2341
Povezane teme

omladinski košarkaški klub spartak

jovan sirovina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.