• Pregleda: 2701

Privode se kraju radovi u Domu "Kolevka"

Radovi na adaptaciji kupatila u Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" privode se kraju. Sada su sanitarni čvorovi prilagođeni uzrastu korisnika, a do aprila se očekuje i završetak građevinskih radova na proširenju Doma, koji će omogućiti da se nepokretni štićenici premeste u prizemlje.
Privode se kraju radovi u Domu "Kolevka"

Rekonstrukcija i adaptacija svih sanitarnih čvorova u prizemlju "Kolevke" privodi se kraju. Do sada je urađeno 9 od ukupno 10 kupatila koja su prilagođena uzrastu korisnika koji borave u Domu. Posao na adaptaciji kupatila započet je krajem prošle godine, sredstvima koje je obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, u visini od 4 miliona dinara.

- Radovi su pri samom kraju, ostao je još jedan dnevni boravak. Prilagodili smo sada sanitarne čvorove potrebama naših korisnika, odnosno njihovoj starosnoj dobi, tako da će biti mnogo lakše i zaposlenima da obavljaju poslove koji su u vezi sa decom - rekao je Nenad Kozomora, direktor Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Do početka aprila trebalo bi da budu završeni i radovi na proširenju prizemlja Doma "Kolevka". Naime, u toku su radovi na dogradnji dva dnevna boravka i četiri nova sanitarna čvora. Kada ovaj posao bude zavšen, 35-oro nepokretnih štićenika "Kolevke" biće premešteno sa sprata na prizemlje. Za ove radove letos je izdvojeno 10 miliona dinara od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Niske temperature i sneg su usporili radove, ali se zavšetak dogradnje očekuje do aprila.

- Na spratu je smešteno 35 nepokretne dece i napokon će se desiti da ih u aprilu sve premestimo u prizemlje, gde će imati bolju komunikaciju i kontakt sa drugom decom, kao i sa dvorištem. Dobićemo nove i veće prostorije sa mnogo više svetlosti, a ono što je bilo problematično prethodnih 15 godina, napokon će biti rešeno - poručio je Kozomora.

U Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" trenutno boravi 227 korisnika, od čega je njih 162 smešteno u stacionarnom delu, 25 u boravku za gradsku decu ometenu u razvoju i 40 odraslih korisnika u dnevnom boravku.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

22
Branko Odgovori
Bravo, konačno jedna ovakva vest.
Da se uradi nešto za decu Kolevke.
Vjestica Odgovori
Oni kojima je najpotrebnije- deci, bice omoguceni bolji i savremeniji uslovi. Nemerljivo je zaista koliko dobrocinstva ima u “Kolevci” za sve. Bravo!
Toni Montana Odgovori
Kolevka zasluzuje svaki dinar,svaku ciglu,svaki minut ulozen u nju,pa samim tim je i ova vest lepa za procitati. Imao sam nekoliko puta priliku da saradjujem tj.pomazem drci u Kolevci i svaki put nakon toga telo bi mi bilo ispunjeno nekim posebnim leptiricima,osecajem,ta deca su divna i zasluzuju svu paznju ovog sveta.
Melanija Odgovori
Svaka čast! Jako lepo što se gradi i renovira, ovoj ustanovi je bilo neophodno renoviranje koje omogućava deci da lakše obavljaju svakodnevne aktivnosti ! :)
Mackica Odgovori
Olaksati ovoj deci boravak bi zaista trebao da bude prioritet svih nas. Odlicne vesti za korisnike, a i za zaposlene koji ce sada moci bolje i efikasnije da se brinu o ovoj posebnoj decici
Manja Odgovori
Sve pohvale, radovi napreduju i oni kojim je to neophodno biće od velike koriste kada se radovi privedu kraju.
Alex Odgovori
Napokon se vidi da naš grad napreduje, gledajući sa kulturnog, zdravstvenog, prosvetnog i svakog drugog aspekta su uspeh i napredak više nego očigledni. Svaka čast, samo napred!
Maki Odgovori
Najugroženijima i ometenim u razvoju, kada rekonstruisan i dograđen deo bude završen, biće od velike koristi. Pohvale svima koji brinu o toj deci!
Milana Odgovori
Svi će se složiti da deca smeštena u "Kolevku" zaslužuju posebnu negu koja će biti prilagođena kako njihovim potrebama tako i uzrastu, što će ovi radovi omogućiti. Bolji uslovi će značajno olakšati rad zaposlenima.
Aco Odgovori
Renoviranje kolevke je svakako veliki uspeh za Suboticu. A i u mnogome će olakšati život toj deci.
Milica Odgovori
Ovo je jedna lepa vest. I ta djeca da imaju koliko toliko lepo djetinstvo i okolinu u kojoj borave. Ipak su djeca naš ukras.
Vera Vang Odgovori
Potresna je cinjenica da se u ovakvoj ustanovi problemi vuku 15 godina, ali ohrabrujuce je sto se konacno resavaju. Zasluzuju da imaju normalne uslove za odrastnje, kao sto i zasposleni zasluzuju da imaju prakticne i olaksane uslove za rad. Srecno!
Subotica Susu Odgovori
Кад им Бог није дао срећу да се играју са својим вршњацима као већина деце, бар да у оваквим установама имају што боље услове за живот. Похвале свим запосленима око деце.
Lujke Odgovori
Sve ono što ide u prilog boljih uslova funkcionisanja i rada ove ustanove treba podržati!
Bundevica Odgovori
Ko god je samo jednom krocio u tu ustanovu, zna da jsvaka para ulozena u Kolevku ima poseban znacaj!!
Ministarka91 Odgovori
Deca u kolevci su zasluzila sve da imaju, svaki dinar je dobro dosao. Svaka cast na adaptaciji. Velika ljubav prema njima.
limun Odgovori
Ovoj deci koja su deca naših, naše komšije, preko je potredna pomoć, znalo se i ranije i najzad je neko imao sluha za to.
pitbull Odgovori
Svaka cast! Molim redakciju da objavi ziri racun Kolevke, za donaciju.
Vockica Odgovori
Lepa vest! Radujem se sto je korak napred uradjen za dragu decu iz Kolevke! Malo vise ovakvih vesti i pozitivnih dela humanih ljudi koji cine nesto lepo za druge a ne samo za svoje dzepove!
Каролинг Odgovori
Деца у Колевци су ово заслужила више од било чега! Велики поздрав за ту дивну децу :-*
Gradjanka Odgovori
Za decu nikada nije mnogo. Jos ako su bolesni u pitanju. Hvala i nadam se da ćete nastaviti tako!
Nick Odgovori
Toj deci i teba obezbedti najbolji komfor.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.