Komentara: 22
Pregleda: 4401

Privode se kraju radovi u Domu "Kolevka"

03.02.2019. u 11:05h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na adaptaciji kupatila u Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" privode se kraju. Sada su sanitarni čvorovi prilagođeni uzrastu korisnika, a do aprila se očekuje i završetak građevinskih radova na proširenju Doma, koji će omogućiti da se nepokretni štićenici premeste u prizemlje.
Privode se kraju radovi u Domu "Kolevka"

Rekonstrukcija i adaptacija svih sanitarnih čvorova u prizemlju "Kolevke" privodi se kraju. Do sada je urađeno 9 od ukupno 10 kupatila koja su prilagođena uzrastu korisnika koji borave u Domu. Posao na adaptaciji kupatila započet je krajem prošle godine, sredstvima koje je obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, u visini od 4 miliona dinara.

- Radovi su pri samom kraju, ostao je još jedan dnevni boravak. Prilagodili smo sada sanitarne čvorove potrebama naših korisnika, odnosno njihovoj starosnoj dobi, tako da će biti mnogo lakše i zaposlenima da obavljaju poslove koji su u vezi sa decom - rekao je Nenad Kozomora, direktor Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Privode se kraju radovi u Domu "Kolevka"

Do početka aprila trebalo bi da budu završeni i radovi na proširenju prizemlja Doma "Kolevka". Naime, u toku su radovi na dogradnji dva dnevna boravka i četiri nova sanitarna čvora. Kada ovaj posao bude zavšen, 35-oro nepokretnih štićenika "Kolevke" biće premešteno sa sprata na prizemlje. Za ove radove letos je izdvojeno 10 miliona dinara od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Niske temperature i sneg su usporili radove, ali se zavšetak dogradnje očekuje do aprila.

- Na spratu je smešteno 35 nepokretne dece i napokon će se desiti da ih u aprilu sve premestimo u prizemlje, gde će imati bolju komunikaciju i kontakt sa drugom decom, kao i sa dvorištem. Dobićemo nove i veće prostorije sa mnogo više svetlosti, a ono što je bilo problematično prethodnih 15 godina, napokon će biti rešeno - poručio je Kozomora.

Privode se kraju radovi u Domu "Kolevka"

Privode se kraju radovi u Domu "Kolevka"

U Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" trenutno boravi 227 korisnika, od čega je njih 162 smešteno u stacionarnom delu, 25 u boravku za gradsku decu ometenu u razvoju i 40 odraslih korisnika u dnevnom boravku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 4401
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

nenad kozomora

rekonstrukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.