Komentara: 18
Pregleda: 4661

Privlačenje stranih investitora najveći uspeh lokalne samouprave

10.07.2013. u 17:51h
Izvor: RTV Yueco
U lokalnoj samoupravi kao najveći uspeh prvih godinu dana rada navode privlačenje stranih investitora. Potpisani su ugovori sa dva nova italijanska investitora i nastavljeni su projekti smanjenja stope nezaposlenosti. Predsednica skupštine najvećim neuspehom smatra to što nije izabran Počasni građanin, a gradonačelnik činjenicu da zbog uskraćenog novca od strane republike nisu nastavljeni radovi na Y kraku i izmuljavanju jezera Palić.
Privlačenje stranih investitora najveći uspeh lokalne samouprave

Mišljenja Subotičana oko godinu dana rada lokalne samouprave su podeljena. Dok jedni smatraju da je gradonačelnik mogao bolje da vodi grad, drugi su zadovoljni postignutim rezultatima.

Gradonačelnik Subotice objašnjava da je uvek bio prioritet otvaranje novih radnih mesta. U proteklih godinu dana nastavljen je projekat na privlačenju investitora, otvoren je pogon u firmi Dunkenmotoren, a za dva meseca se očekuje i završetak radova na Kalcedoniji, a potpisani su i ugovori sa dva nova investitora. Uspehom smatra nastavak radova na Narodnom pozorištu i investicioni “bum” koji se nastavlja.

U proteklih godinu dana održano je 12 redovnih sednica, 2 vanredne sednice. Raspravljano je o 398 tačaka dnevnog reda u 65 sati efektivnog rada. Doneto je mnogo odluka, a među najznačajnijima je i inicitiva građana da se izmeni Plan za centar grada, izmenjen je Statut grada, doneta je odluka o formiranju Međunacionalnog saveta, Strategija plana lokalnog održivog razvoja i niz drugih odluka koje su obuhvatale nova imenovanja u komisijima i preduzećima. Predsednica Skupštine objašnjava da bez obzira što je široka koalicija i odbornici su prelazili iz jedne partije u drugu, to se nije značajnije odrazailo na rad lokalnog parlamenta.

Izgradnja Y karaka i izmuljavanje jezera Palić su projekti koje su mnogo ranije započeti, a još uvek nisu završeni. Gradonačelnik objašnjava da je republička vlada uskratila novac koji je bio obezbeđen za izmuljavanje jezera i završetak radova na y kraku. Gradonačelnik i predsednica Skupštine grada smatraju da su postavljeni dobri temelji za budući rad lokalne samouprave.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4661
Povezane teme

investicije u Suboticu

Grad Subotica

Y krak

Narodno pozorište

Modest Dulić

lokalna samouprava

izmuljavanje jezera Palić

privlačenje stranih investicija

marija kern šolja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.