Komentara: 0
Pregleda: 1402

Privedeno 16 imigranata

26.01.2009. u 21:13h
Privedeno 16 imigranata

Mađarska pogranična policija uhapsila je je 16 imigranata iz Srbije koji su prešli granični prelaz Kelebija bez valjanih dokumenata, saopštila je danas policija.U grupi je bilo i šestoro dece, kao i tri lica sa područja Kosova i Metohije.

Privedeni imigranti su podneli zahtev za azil i smešteni su izbeglički kamp Bekeščaba, izjavio je mađarskoj agenciji MTI portparol policije Tamaš Njikos.Tri osobe koje su sa Kosova i Metohije će ostati u pritvoru dok se ne okonča procedura o ekstradiciji. U Odeljenju za prekršaje saznajemo da je prošle godine privedeno 475 lica zbog pokušaja ilegalnog prelaska granice, od kojih je 48 stranih državljanja. Većina imigranata su sa područja Kosova i Metohije, za razliku od ranijih godina kada su Kinezi pokušalvali da ilegalno pređu državne granice Srbije.

Kazna za ovaj prekršaj iznosi 50.000 dinara ili 30 dana zatvora. Na izdržavanje zatvorske kazne muškarci se šalju u Okružni zatvor u Subotici, a žene u Kazneno popravni zavod u Požarevcu.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1402
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.