Komentara: 4
Pregleda: 2688

Privatizacija medija do 1. jula

07.05.2015. u 19:20h
Izvor: Radio Subotica
U subotičkom hotelu Patrija održan je seminar o primeni medijskih zakona na kome je bilo reči o osnovnim odredbama ovih zakona i o dosadašnjem toku privatizacije medija.
Privatizacija medija do 1. jula

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković je potvrdio da produžetka rokova za privatizaciju neće biti i da taj postupak mora da se okonča do 1. jula ove godine. Prvi javni pozivi se očekuju sredinom maja, a Radio Subotica sa još nekoliko RTV stanica predvidjena je za privatizaciju prvom paketu. Direktor sektora za komunikacije Agencije za privatizaciju Zoran Pavić je izjavio da će mediji biti prvo ponudjeni potencijalnim kupcima, a ukoliko prodaja ne uspe zaposleni će moći da dobiju besplatne akcije pod uslovom da to pravo već nisu iskoristili. Ako ni tada ne dodje do rešenja, medij se briše iz registra, a osnivač će moći da promeni delatnost preduzeća ili da sprovede stečajni postupak.

Na seminaru o primeni medijskih zakona učesnici rasprave su postavili brojna pitanja medju kojima je i sudbina programa na manjinskim jezicima. Direktor Bunjevačkog informativnog centra Mirko Bajić je rekao da bunjevački program neće imati mogućnosti za emitovanje kada Radio Subotica bude ugašena. Postavio je pitanje da li grad može svoj lokalni servis da transformiše u preduzeće koje pruža tehničke usluge emitovanja. Po rečima predstavnika Agencije za privatizaciju takva mogućnost nije predviđena kao ni promene postojećih zakonskih odredbi. Na to je direktor Radio Subotice Ljubiša Stepanović predložio da se donese potpuno novi Zakon o lokalnim javnim medijskim servisima, a predlog će biti prosledjen svim lokalnim medijima u Srbiji. Ukoliko bude sakupljeno više od 30 hiljada potpisa predlog bi mogao da udje u proceduru Skupštine Srbije

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2688
Povezane teme

privatizacija medija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.