Komentara: 29
Pregleda: 5308

Prirodni gas za više od 11.000 domaćinstava u Subotici

12.06.2021. u 17:30h
Izvor: RTV Pannon
U devet mesnih zajednica mreža prirodnog gasovoda biće produžena za oko deset kilometara, pa će 11.400 novih korisnika u Subotici biti u mogućnosti da dobije prirodni gas.
Prirodni gas za više od 11.000 domaćinstava u Subotici

U Mesnoj zajednici Radanovac, zahvaljujući ovom ulaganju, prirodni gas će doći do svih domaćinstava. U Vrbaskoj ulici je 16 domaćinstava izrazilo želju da bude priključeno na mrežu prirodnog gasa. Po njihovoj računici, grejanje na prirodni gas isplativije je od čvrstih goriva, čak i onda ako se za priključivanje na sistem u jednom iznosu mora platiti 99.000 dinara. Po mišljenju Đule Rafaija, uloženi novac se brzo isplati.

Prirodni gas za više od 11.000 domaćinstava u Subotici- Prednost je to što se može obezbediti konstantna prijatna temperatura. I sam sam iskusio da smo sa drvima ponekad previše zagrejali, ponekad je bilo prevruće i morali smo da provetravamo, a nekad smo morali da ložimo kako bi malo pojačali - kazao je Rafai.

Rukovodstvo Mesne zajednice Novo Selo podržava širenje mreže, to je kao prioritet navedeno i u njihovom godišnjem planu.

Prirodni gas za više od 11.000 domaćinstava u Subotici

- Po planovima, ove godine u našoj Mesnoj zajednici biće izgrađeno oko četiri kilometra gasovoda. To obuhvata 14 ulica, a neke od njih su Antuna Suturovića, Vrbaska ulica i Jasenovačka ulica. Kompletnu listu možete pronaći na Fejsbuk stranici naše Mesne zajednice. Ovo će omogućiti pristup gasovodu i priključenje na gasovodnu mrežu za oko 200 domaćinstava - istakao je Gabor Tot, predsednik Saveta Mesne zajednice Novo Selo.

Ildiko Zedi, direktorka JKP "Suboticagas", kaže da godišnje mogu da prihvate 350 zahteva, a do sada je stiglo 225, od toga 13 poslovnih prostora i 16 stambenih zgrada. Tender za ovogodišnje radove je objavljen pre nekoliko dana, a za mesec dana već mogu početi radovi, koji će po očekivanjima biti završeni do kraja godine.

Prirodni gas za više od 11.000 domaćinstava u Subotici

- Svake godine želimo da maksimalno iskoristimo našu gasnu mrežu, da imamo što više korisnika. Ove godine ćemo prirodnim gasom iznenaditi 11.400 korisnika. Od toga je 1.300 poslovnih prostora, a ostalo su fizička lica - rekla je Zedi.

Ukupna vrednost predstojećeg ulaganja u devet mesnih zajednica iznosi 17 miliona dinara.

Prirodni gas za više od 11.000 domaćinstava u Subotici

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 5308
Povezane teme

gasovod

suboticagas

grejanje na gas

priključenje na gasovodnu mrežu

gasovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.