Komentara: 4
Pregleda: 3243

Pripreme ŽFK "Spartak" za nove evropske mečeve

02.10.2013. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Ženski fudbalski klub "Spartak" za tačno nedelju dana na Gradskom stadionu očekuje prva od dve eliminacione utakmice UEFA lige šampiona sa petoplasiranom evropskom ekipom Rosijanka iz predgrađa Moskve. Meč se igra 9. oktobra (sreda) od 15 časova, a najverovatnije će biti omogućen i TV prenos za sve ljubitelje ženskog fudbala.
Pripreme ŽFK "Spartak" za nove evropske mečeve

Drugu godinu za redom ŽFK "Spartak" učestvuje u najjačem fudbalskom takmičenju za žene. Prošle godine u istoj fazi (borba za šesnestinu finala) u dvomeču bio je bolji je švedski Geteborg, a ove godine protivnik je vrlo iskusna i organizovana ekipa FK "Rosijanka", koja čak iako je promenila dosta igračica u odnosu na prethodnu sezonu izuzetno je opasna i protivnik za svako poštovanje.

U stručnom štabu napominju da se spremaju tehnički i taktički, a kroz par dana će ekipa napustiti Suboticu kako bi se maksimalno posvetili pripremi meča i kako bi igračice imale neophodan mir i koncentraciju.

S obzirom da UEFA ima veoma rigorozne uslove organizacije, na meču sa ruskim šampionom biće preduzete sve neophodne mere, u saradnji sa Gradom, kako bi se ispunili svi zahtevi pre dolaska UEFA inspekcije.

Zbog troškova koje iziskuje organizacija takmičenja na ovakvom nivou Klub je primoran da po prvi put uslovi ulazak na stadion plaćanjem ulaznice koja će za ovu priliku iznositi 300 dinara. Iz Kluba napominju da im je izuzetno žao što će se ulaz naplaćivati, ali da je nažalost takva situacija i tako se mora postupiti.

Šampionke Srbije, sada već redovne učesnice najjačeg evropskog takmičenja, samouvereno su se kvalifikovale među 32 najbolje ekipe Evrope, ali novi izazovi tek predstoje.

Pripreme ŽFK "Spartak" za nove evropske mečeve

"Očekuje nas teška utakmica protiv vrlo kvalitetne ekipe Rosijanke, koja je favorit na papiru, ali mi smo mlada ekipa koja je željna dokazivanja. U ruskom klubu ima veliki broj iskusnih reprezentativnih igračica, ali siguran sam da ćemo im se suprotstaviti na najbolji mogući način. Samopouzdanje nam je an viskom nivou posle odličnih igara u domaćem prvenstvu i želimo da predstavimo u najboljem svetlu Klub, grad Suboticu i Srbiju, kao što smo to i dosada radili. Očekujemo podršku domaće publike i da Spartak ostvari dobar rezultat." - izjavila je Violeta Slović, kapiten ŽFK "Spartak".

Zamenik kapitena Nevena Damjanović je istakla da poštuju protivnika, njihov plasman i rezultate, ali sa njihove strane postoje ambicije da napreduju dalje i postignu istorijski uspeh i plasman među 16 najboljih evropskih ekipa u tekućoj sezoni.

Pripreme ŽFK "Spartak" za nove evropske mečeve

"Velika je čast igrati u Evropi, predstavljati klub i državu u ovako kvalitetnom takmičenju. Daćemo sve od sebe da napravimo korak napred i da uz maksimalno poštovanje protivnika napredujemo dalje u šesnestinu finala UEFA lige šampiona za žene. Njihov visok plasman na tabeli evropskih ekipa neće umanjiti optimizam sa kojim ulazimo u ovaj meč" - izjavila je Nevena Damjanović, zamenica kapitena ŽFK "Spartak"

Bojan Arsić: Jedan cilj je ispunjen, sada imamo novi!

Pripreme ŽFK "Spartak" za nove evropske mečeve

"Plasman među 32 najbolje ekipe Evrope je bio prvi zacrtan cilj na početku nove takmičarske sezone, ali sada dižemo lestvicu nivo više i želimo da ostvarimo još bolji rezultat, iako protivnik uopšte nije lak." - izjavio je Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK "Spartak" i dodao: "Ženski fudbalski klub Spartak je izgradio jedan lep brend u Evropi i naš klub ima maksimalno uvažavanje u UEFA organizaciji. Ponosni smo što ćemo opet biti domaćini evropske utakmice i što će subotička publika imati prilike još jednom da uživa u kvalitetnom fudbalu."

Posle detaljne analize protivnika najvažniji zaključci su da je u pitanju tvrda ekipa koja neguje defanzivnu igru, za razliku od igračica Spartaka koje odlikuje visoka efikasnost, ali i dobra odbrana svog gola. Pored nesumnjivih  kvaliteta uočene su i određene slabosti u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu, pa će biti prilike da se te slabosti i iskoriste na najbolji način.

Gradski stadion u Subotici, početak u 15 časova, ulaz 300 din.

TV prenos na RTV Vojvodina

Klub je ove sezone išao korak dalje i u završnim je pregovorima sa RTV Vojvodine kako bi se omogućio direktan prenos za sve zainteresovane. Ovo nije mali projekat, ali su ga "golubice" svakako zaslužile svojim igrama kako u nacionalnom prvenstvu tako i u Evropi.

Bez obzira na TV prenos Klub poziva sve navijače i simpatizere da 9. oktobra od 15 časova umesto uz male ekrane budu na Gradskom stadionu i pruže neophodnu podršku mladim igračicama Spartaka kako bi sa što povoljnjim rezultatom otišle na revanš u Rusiju, nedelju dana kasnije.

Izvor: Subotica.com
Konferencija ŽFK "Spartak" pred novu evropsku utakmicu Konferencija ŽFK "Spartak" pred novu evropsku utakmicu Konferencija ŽFK "Spartak" pred novu evropsku utakmicu Konferencija ŽFK "Spartak" pred novu evropsku utakmicu Konferencija ŽFK "Spartak" pred novu evropsku utakmicu Konferencija ŽFK "Spartak" pred novu evropsku utakmicu
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3243

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

nemanja simović

ženski fudbal

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.