Komentara: 4
Pregleda: 3261

Pripreme "osmaka" za završni ispit

11.02.2013. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
Još četiri meseca ostalo je do polaganja završnog ispita, a većina osmaka je sa pripremama za polaganje počela već u septembru. Časovi pripreme za završni ispit iz matematike i maternjeg jezika u školama se izvode jednom nedeljno. Školska godina se za učenike osmih razreda završava 29. maja, kada će i u školama početi svakodnevne pripreme.
Pripreme "osmaka" za završni ispit

Iako neki još uvek nisu doneli jasnu odluku o odabiru željene srednje škole, osmaci su jedinstveni kada su u pitanju obaveze oko polaganja završnog ispita. Završni ispit je prva velika provera njihovog znanja, pa su sve školske obaveze u osmom razredu usmerene na što bolju pripremu za taj test.

Pripreme za završni ispit iz maternjeg jezika i matematike u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ počele su još prve nedelje septembra. A od kada su u drugom polugodištu stigle nove zbirke zadataka, pripreme su još intezivnije. Nastavnici smatraju da ukoliko đaci redovno prate nastavu i rade domaće zadatke, nema potrebe za privatnim časovima.

Početkom decembra u osnovnim školama održani su probni završni ispiti kako bi se pružila pomoć đacima da lakše savladaju sva pravila koja će važiti za pravi test. Najavljuje se da će se ove godine na završnom ispitu naći manje poznatih zadataka iz zbirke, te se od đaka zahteva veća koncentracija. Završni ispit , čije se održavanje planira za drugu polovinu juna, obavezan je za sve osmake.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3261
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.