• Pregleda: 9563

Prijem za Vesnu Margaretić, dobitnicu priznanja "Čovek godine"

Prijem za Vesnu Margaretić, dobitnicu priznanja "Čovek godine"

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat i član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, primili su juče Vesnu Margaretić, socijalnu radnicu Centra za socijalni rad u Subotici, dobitnicu priznanja i nagrade „Čovek godine“, koju treću godinu zaredom dodeljuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite. Prijemu je prisustvovala i direktorica Centra za socijalni rad Miroslava Bagavac, koja je predložila Vesnu Margaretić za najbolju socijalnu radnicu u konkurenciji 127 centara.

Timea Horvat se zahvalila Vesni Margaretić što je, kako je rekla, ovu značajnu nagradu donela ne samo za Centar za socijalni rad već i za Suboticu,  sredinu odavno prepoznatljivu po visokom nivou socijalne zaštite.

- Drago mi je što baš naš grad ima najbolju socijalnu radnicu u zemlji. To je veliko priznanje za Vesnu Margaretić koja već 27 godina istrajava u istovremeno najtežem i najlepšem poslu. Socijalni radnik nema radno vreme, njegov posao je mukotrpan i težak, ali je istovremeno i divan, jer građanima pruža pomoć u prevladavanju socijalnih nedaća - naglasila je Horvat.

Ilija Đukanović je, uz čestitke na ovoj izuzetnoj nagradi, izrazio nadu da će i u narednim godinama biti sličnih priznanja za subotički Centar za socijalni rad.

- To je lep primer i za mlađe zaposlene u Centru. Verujem da i oni vide da se rad, upornost i istrajnost adekvatno vrednuje. Na lokalnoj samoupravi je da i ubuduće podržavamo sve aktivnosti i rad ustanova socijalne zaštite, a na njima je da rade i nagrade, verujem, neće izostajati – istakao je Đukanović.

Vesna Margaretić radi s decom, starateljima, na usvojenjima, porodičnom smeštaju. Zbrinjavanje dece u domove za nju je, kaže, uvek bila poslednja opcija.

- Moja najveća nagrada je kad vidim da su deca kojima smo svojevremeno pomogli danas porodični ljudi, brižni roditelji. To je ogromno priznanje za socijalnog radnika – istakla je Vesna Margaretić.

Direktorica Centra za socijalni rad objasnila je zašto je predložila baš Vesnu za ovu nagradu.

- Od diplome socijalnog radnika, psihologa, pedagoga do stručnjaka u socijalnoj zaštiti, veoma je dug put. Vesnu od mnogih drugih kolega razlikuje njen stalni dosluh s onime što se dešava u sredini i spremnost na permanentno učenje – istakla je Miroslava Bagavac.

Nagrade su dodeljene 21. decembra u Narodnom pozorištu u Beogradu. Vesni Margaretić nagradu je uručila Dragana Vukov, devojka iz hraniteljske porodice koja je od 2000. godine bez roditeljskog staranja. Dragana je danas student medicine i jedna je od najvećih „nagrada“ Vesne Margaretić.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

8
Oko sokolovo Odgovori
Kada će ovo društvo za "Čoveka godine" da proglasi nekog talentovanog, inventivnog, preduzimljivog i produktivnog privrednika koji zapošljava i stvara novu vrednost a time i jača ekonomiju? Dok se to ne dogodi ovde NEMA boljitka. Gospodo i gospođe, ex drugovi i drugarice, vi se decenijama samonagrađujete dok sve što STVARA najuriste!
Родољуб
Када се појави таква особа. Не знам ко у овом граду ствара нову вредност а да се не понаша као робовласник.
Лела
Само да Вас потсетим: скоро су бирали и ПРИВРЕДНИКА ГОДИНЕ у Суботици, па што тамо нисте конкурисали /претпостављам на основу коментара да сте ви један успешан привредник/.
X Odgovori
Ko je ova Timea Horvat i odakle je dospela na ovaj polozaj?
Č Odgovori
DIVNO! Sve čestitke gospođi ❤
Goldy Odgovori
Sve čestitke na priznanju! Doslednost,blagost,stručnost,istrajnost,posvećenost,nadahnuće i misija krase ovu istinski vrednu osobu. Srećnu Novu Godinu i puno uspeha joj poželimo i ubuduće na njenom teškom i odgovornom poslu.
NEDIM Odgovori
Visok stepen socijalne zaštite u Subotici ali je zato higjena pojedinih ulica ne tako daleko od centra grada na niskom nivou.Neka gradonačelnik Laban obuče belu košulju i kravatu pa neka prošeta ulicom Matije Gubca do Prozivke,prljavština caruje i niko ne čisti a direktor JKP Čistoća i zelenilo takođe ćuti???I sada će ponovo jedni drugima da čestitaju Novu godinu pa i da popiju koji konjak ali teško da će prljavštinu ukloniti.
sasa Odgovori
Vidi se da nije bilo zakuske, a i nije neka udarna tema pa gradonacelnik poslao zamenicu. Ona jagnjeca brigada zna se kada dolazi da se slika.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.