Komentara: 8
Pregleda: 10588

Prijem za Vesnu Margaretić, dobitnicu priznanja "Čovek godine"

28.12.2016. u 15:24h
Izvor: subotica.rs
Prijem za Vesnu Margaretić, dobitnicu priznanja "Čovek godine"

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat i član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, primili su juče Vesnu Margaretić, socijalnu radnicu Centra za socijalni rad u Subotici, dobitnicu priznanja i nagrade „Čovek godine“, koju treću godinu zaredom dodeljuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite. Prijemu je prisustvovala i direktorica Centra za socijalni rad Miroslava Bagavac, koja je predložila Vesnu Margaretić za najbolju socijalnu radnicu u konkurenciji 127 centara.

Timea Horvat se zahvalila Vesni Margaretić što je, kako je rekla, ovu značajnu nagradu donela ne samo za Centar za socijalni rad već i za Suboticu,  sredinu odavno prepoznatljivu po visokom nivou socijalne zaštite.

- Drago mi je što baš naš grad ima najbolju socijalnu radnicu u zemlji. To je veliko priznanje za Vesnu Margaretić koja već 27 godina istrajava u istovremeno najtežem i najlepšem poslu. Socijalni radnik nema radno vreme, njegov posao je mukotrpan i težak, ali je istovremeno i divan, jer građanima pruža pomoć u prevladavanju socijalnih nedaća - naglasila je Horvat.

Ilija Đukanović je, uz čestitke na ovoj izuzetnoj nagradi, izrazio nadu da će i u narednim godinama biti sličnih priznanja za subotički Centar za socijalni rad.

- To je lep primer i za mlađe zaposlene u Centru. Verujem da i oni vide da se rad, upornost i istrajnost adekvatno vrednuje. Na lokalnoj samoupravi je da i ubuduće podržavamo sve aktivnosti i rad ustanova socijalne zaštite, a na njima je da rade i nagrade, verujem, neće izostajati – istakao je Đukanović.

Vesna Margaretić radi s decom, starateljima, na usvojenjima, porodičnom smeštaju. Zbrinjavanje dece u domove za nju je, kaže, uvek bila poslednja opcija.

Prijem za Vesnu Margaretić, dobitnicu priznanja "Čovek godine"

- Moja najveća nagrada je kad vidim da su deca kojima smo svojevremeno pomogli danas porodični ljudi, brižni roditelji. To je ogromno priznanje za socijalnog radnika – istakla je Vesna Margaretić.

Direktorica Centra za socijalni rad objasnila je zašto je predložila baš Vesnu za ovu nagradu.

- Od diplome socijalnog radnika, psihologa, pedagoga do stručnjaka u socijalnoj zaštiti, veoma je dug put. Vesnu od mnogih drugih kolega razlikuje njen stalni dosluh s onime što se dešava u sredini i spremnost na permanentno učenje – istakla je Miroslava Bagavac.

Nagrade su dodeljene 21. decembra u Narodnom pozorištu u Beogradu. Vesni Margaretić nagradu je uručila Dragana Vukov, devojka iz hraniteljske porodice koja je od 2000. godine bez roditeljskog staranja. Dragana je danas student medicine i jedna je od najvećih „nagrada“ Vesne Margaretić.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 10588
Povezane teme

centar za socijalni rad

evropska socijalna politika

timea horvat

ilija đukanović

vesna margetić

miroslava bagavac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.