Komentara: 14
Pregleda: 5012
Foto

Prijem za glumce i upravu Narodnog pozorišta

02.07.2021. u 18:15h
Izvor: Subotica.com
U prethodnih mesec dana, Narodno pozorište Subotica osvojilo je 13 nagrada na četiri velika festivala. Uspeh subotičkih dramskih umetnika je još veći, ako se uzme u obzir u kakvim uslovima nekadašnjih fabričkih hala nastaju sjajna ostvarenja na srpskom i mađarskom jeziku.
Prijem za glumce i upravu Narodnog pozorišta

Povodom završetka sjajne sezone, upravu i glumce Narodnog pozorišta primio je danas gradonačelnik Stevan Bakić i poručio im da će uvek imati podršku Grada, ali i obećao da će uskoro biti u novoj zgradi, adekvatnoj njihovom kvalitetu i rezultatima koje postižu.

- Na "Sterijinom pozorju" predstava "Kus petlić" osvojila je devet nagrada i to je prvi put u istoriji da je jedna predstava osvojila toliko nagrada, čime je uspeh značajniji. Na 38. Nušićevim danima u Smederevu predstava "Ožalošćena porodica" osvojila je nagradu, a značajno je što je predstava izvedena na mađarskom jeziku. Ovi uspesi su sjajna uvertira za predstojeći Festival evropskog filma na Paliću - istakao je gradonačelnik Bakić. - Razgovarali smo o budućim planovima, a Grad Subotica će pružiti najveću moguću podršku Narodnom pozorištu i njegovim umetnicima. Veselimo se i skorom završetku radova na zgradi Narodnog pozorišta, da naši glumci imaju uslove za rad kakvi dolikuju.

Prijem za glumce i upravu Narodnog pozorištaDirektor Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić, zahvalio se Gradu i gradonačelniku na podršci i pozorištu i kulturnoj sceni uopšte.

- Zahvaljujem se i svim zaposlenima koji rade u specifičnoj situaciji, ali kreativnost u pozorištu nije stala i zato imamo sjajnu sezonu iza nas. Za predstojeću imamo nove planove, napravili smo sporazume sa beogradskim Narodnim pozorištem i Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, te ćemo imati i gostovanja opere i baleta u našem gradu - najavio je Nikolić.

Prijem za glumce i upravu Narodnog pozorištaStručni žiri "Sterijinog pozorja" odlučio je da nagradu "Zoran Radmilović" za glumačku bravuru dodeli Minji Peković, članici ansambla Drame na srpskom jeziku, za ulogu Milje Bušatlije u predstavi "Kus petlić" Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića.

- Drago mi je što smo uspeli da donesemo toliko nagrada u naš grad i da je to iniciralo dalju podršku, naročito u smislu dobijanja zgrade i poboljšanja uslova rada. Kultura je uvek nekako na poslednjem mestu i često na njemu i ostaje, a čini mi se da ovoga puta to neće biti tako, da su ove nagrade vetar u leđa i da je pred nama neka nova etapa - smatra Minja Peković.

Prijem za glumce i upravu Narodnog pozorišta Strerijinom nagradom za glumačko ostvarenje u "Kus petliću" nagrađen je i Srđan Sekulić za ulogu Komnena barjaktara.

- Kultura i umetnost su ono što nas čini ljudima i to ne smemo nikad da zaboravimo. Želim da se ostvare obećanja, da se što pre uselimo u novu zgradu i da Subotica bude grad kulture I ljubitelja umetnosti što svakako zaslužuje - dodao je Srđan Sekulić.

Prijem za glumce i upravu Narodnog pozorištaNa prijemu su bili i Čaba Ralbovski i Čila Palmer, glumci Drame na mađarskom jeziku.

- Naše prvo pitanje bilo je kad će biti završena nova zgrada i gradonačelnik nam je obećao da ćemo se brzo useliti. Nadamo se da će biti tako. Nama je umetnost na prvom mestu i nadam se da ćemo uskoro biti u novoj zgradi, što će biti dodatna motivacija za sve nas - poručio je Čaba Ralbovski.

Izvor: Subotica.com
Prijem za glumce i rukovodstvo Narodnog pozorišta Prijem za glumce i rukovodstvo Narodnog pozorišta Prijem za glumce i rukovodstvo Narodnog pozorišta Prijem za glumce i rukovodstvo Narodnog pozorišta Prijem za glumce i rukovodstvo Narodnog pozorišta Prijem za glumce i rukovodstvo Narodnog pozorišta Prijem za glumce i rukovodstvo Narodnog pozorišta Prijem za glumce i rukovodstvo Narodnog pozorišta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5012

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

pozorište

miloš nikolić

stevan bakić

subotičko pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.