Komentara: 0
Pregleda: 1318

Prijem u Izvršnom veću Vojvodine

24.12.2008. u 15:27h
<p>Potpredsednica Izvr&scaron;nog veća Vojvodine i pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova Makanova priredila je u centralnom holu Banovine tradicionalni novogodi&scaron;nji prijem na kojem su se okupili novinari, urednici, direktori medijskih kuća, fotoreporteri i tv-snimatelji sa kojima su se u ovoj godini, gotovo svakodnevno, predstavnici pokrajinske administracije susretali i sarađivali u obave&scaron;tavanju javnosti.</p>
Prijem u Izvršnom veću Vojvodine

- Za samo tri meseca, iz Pokrajinskog sekretarijata za informacije u javnost je prosleđeno više od tri hiljade informacija - navela je Ana Tomanova Makanova.

Poželevši kolegama profesionalni uspeh, zdravlje i porodičnu sreću, Tomanova Makanova se zahvalila na dosadašnjoj, uspešnoj saradnji u očuvanju javnog interesa građana Vojvodine da budu informisani.

Obrativši se predstavnicima medija, Ana Tomanova Makanova je u svojoj novogodišnjoj poruci istakla:

- Radili smo i ove godine zajedno. Radili smo na opštoj stvari. Čuvali smo javni interes građana Vojvodine u oblasti medija, i mislim da ćemo ga čuvati i u narednoj 2009.godini. Pokrajinski sekretarijat za informacije je, od leta 2008. godine, kada je uspostavljena nova vlast u Pokrajini, uputio tri hiljade informacija iz Banovine, koje su u periodu od tri meseca svakodnevno emitovane putem vojvođanskih medija. Plasirano je po 20 priloga dnevno, što dokazuje da smo svi mi u službi naših građana. Uvek treba da imamo u vidu one za koje stvaramo informaciju. Uloga koju imaju mediji u tranzicionom periodu je izuzetno značajna. Vi ste ustvari promoteri svih promena. Vi morate da stvarate pozitivnu klimu za promene, da promovišete sve vrednosti do kojih nam je stalo.

To nisu evropske vrednosti o kojima treba samo da sanjamo, već one koje treba da primenjujemo u svakodnevnom životu. Mi političari možemo da pošaljemo poruku, ali vi možete iz dana u dan da postavljate pitanja i tražite odgovore. Stoga hoću da vam predložim da u narednoj godini ne pričamo o saradnji već da sarađujemo - poručila je Ana Tomanova Makanova ovom prilikom predstavnicima vojvođanskih medija.

Prema Rečima Ane Tomanove Makanove predstavnici vojvođanskih medija u pokrajinskom resornom sekretarijatu imaju svog saradnika i partnera sa kojim će ostvarivati sveobuhvatni dijalog i postavljati zajedničke ciljeve. U interesu pokrajine je da izgradi javni servis Vojvodine dostojan njenih građana, koji će ispunjavati njihove potrebe u oblasti medija. Cilj je da se sačuvaju sva javna glasila na jezicima etničkih zajednica Vojvodine, koja čine ličnu kartu Vojvodine i predstavljaju naš sastavni deo, istakla je pokrajinska sekretarka za informacije. Ona je pozvala medije na zajedničko angažovanje po pitanju razvoja solidarnosti, humanosti, tolerancije, kao i u traženju pravde i pravednosti.Tomanova Makanova istakla je da samo pripadnici ove profesije mogu ubrzano uvesti našu zemlju u veliku porodicu evropskih naroda i poručila da bez medija političari ostaju nemoćni, a građani bez informacija.

-Vi ste ti koji informišete, edukujete i razvijate ukuse u svim oblastima i koji otvarate vrata novim saznanjima i rušite prepreke i stereotipe.Ono što sada radite, radite za sebe ali i za sve mlađe generacije koje dolaze.

Ana Tomanova Makanova pozvala je novinare da sledeća godina bude godina saradnje, koja će doprineti ozdravljenju našeg društva.

Pokrajinska sekretarka i potpredsednica Izvršnog veća AP Vojvodine Ana Tomanova Makanova je svojim kolegama čestitala sve predstojeće praznike i u Novoj godini poželela da istraju i ostanu uporni u građenju svoje profesije.

"Budimo akteri, a ne marionete", poručila je na kraju današnjeg govora Tomanova Makanova.

Prisutnima je danas svečano predstavljen i multimedijalni portal Pokrajinskog sekretarijata za informacije, koji će u narednoj godini doprineti unapređivanju saradnje u svim segmentima medijskog izražavanja u pokrajini.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1318
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.