Komentara: 1
Pregleda: 3460

Prijem na Paliću povodom Nacionalnog praznika Mađarske

14.03.2017. u 12:40h
Izvor: RTV Pannon
Subotički Generalni konzulat Republike Mađarske upriličio je sinoć na Paliću prijem povodom Nacionalnog praznika Mađarske, Dana revolucije iz 1848. godine.
Prijem na Paliću povodom Nacionalnog praznika Mađarske

Generalni konzul Janoš Babič je istakao kako tadašnja revolucionarna dešavanja mogu da budu primer i današnjem vremenu te je dodao kako je ta poruka konkretna i jednoznačna, putem građanskih dešavanja i formiranjem mađarske nacionalne svesti u prvim decenijama 19. veka, tokom perioda društvenih reformi. Istaknuta forma tih nastojanja bila je borba za slobodu 1848 naprotiv Habsburga. Poruka ovih dešavanja bila je slobodoljubivost mađarskog naroda, zaključio je generalni konzul.

Dan revolucije se obeležava 15. marta, u Mađarskoj je to neradni dan, a u Vojvodini će se takođe održati brojne manifestacije kojima će se obeležiti ovi istorijski događaji.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3460
Povezane teme
mađarska nacionalna zajednica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.