Komentara: 2
Pregleda: 4476
Foto

Prijem brucoša u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača

02.10.2017. u 17:48h
Izvor: Subotica.com
U skamije Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača i trenera ove akademske godine sešće 115 brucoša, za koje je danas organizovan svečani prijem kome je prisustvovao i pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoran Milošević.
Prijem brucoša u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača

Na prvoj godini osnovnih studija ostalo još oko 50 odsto slobodnih mesta, a slična situacija je i u drugim visoko obrazovnim ustanovama, pokrajinski sekretar najavio je temeljne promene u sistemu visokog obrazovanja.

- Imamo dosta problema, oni su demografske prirode, ali generalno, moramo da odgovorimo na pitanje koja je misija visokog obrazovanja – znanje koje je faktor razvoja a ne samo deo socijalne politike. Sve više se to otvara kao pitanje i racionalizacija visokog obrazovanja u narednoj deceniji moraće mnogo više da bude u fokusu nego što je to danas – istakao je Zoran Milošević.  - Sa jasnom politikom finansijske i kadrovske konsolidacije otvorićemo pitanja efikasnosti pojedinih studijskih programa, oni su atraktivni onoliko koliko ih može apsorbovati tržište. Narednih godina treba da poradimo na njihovoj atraktivnosti, pratimo interese tržištam i stvaramo što kvalitetnije uslove kako bismo bili konkurentni, jer znanje koje nije aplikativno, posebno kada su u pitanju strukovne studije, nema neki posebni smisao. Da steknemo diplomu i budemo na berzi rada a to nije cilj, previše je to skupa igra oko budućnosti Srbije.

Prijem brucoša u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača

Prijem brucoša u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje sa 5,5 miliona dinara finansiraće projekat energetske efikasnosti u ovoj ustanovi.

Na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera ostalo je mesta na gotovo svim studijskim programima i specijalističkim studijama.

 - Da smo u potpunosti zadovoljni – nismo, sama činjenica da je sve više fakulteta i visokoškolskih ustanova sigurno da je disperzija i studenata i svi su ostali uskraćeni za onaj broj koji su planirali – kaže Nadežda Rodić, direktorka Više škole za obrazovanje vaspitača i trenera. - Na smeru strukovni vasitač dece pretškolskog uzrasta upisano je 36 na budžet, a ostalo je još slobodnih mesta, smer trener u sportu upisalo je 38 brucoša, a ostalo je još 22 mesta, na smer strukovni nutricionista dijetetičar upisano je 12 studenata a ostalo još isto toliko mesta, a smer strukovna medicinska sestra upisalo je 29, a ostalo je još 27 mesta. Što se tiče specijalističkih studija – predviđeno je 60 mesta, ali s obzirom da se više ne plaća prema diplomi upisalo je samo 12 studenata.

Brucoši nisu krili nestrpljenje da što pre počnu da žive studentski život i školuju se za poziv koji su odabrali.

- Od malena sam u sportu i ovo je nekako bilo logičan izbor. Želja mi je da kada prestanem da se aktivno bavim fudbalom, nastavim da radim sa decom i njih „zarazim“ ovim sportom – kaže kratko jedan od studenata.

Izvor: Subotica.com
Prijem brucoša Prijem brucoša Prijem brucoša Prijem brucoša Prijem brucoša Prijem brucoša Prijem brucoša Prijem brucoša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4476
Povezane teme

visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.