Komentara: 44
Pregleda: 25230

Prijave zbog malverzacija u "Čistoći i zelenilu"

01.03.2017. u 15:44h
Izvor: Subotica.com
U okviru policijske akcije "Pluton" sprovedenoj tokom današnjeg dana u više gradova Srbije i usmerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe u državnim organima, policija je podnela krivične prijave protiv 8 osoba osumnjičenih za malverzacije u JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica.
Prijave zbog malverzacija u "Čistoći i zelenilu"

Kako je navedeno u saopštenju, među njima su bivše odgovorno lice subotičkog JKP „Čistoća i zelenilo“, dva sadašnja i jedan bivši inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,  koji su osumnjičeni da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postoje osnovi sumnje da su bivše odgovorno lice subotičkog JKP „Čistoća i zelenilo“, za kojim se traga, i šef organizacione jedinice u tom preduzeću, E.T. (1959), koja je uhapšena, od 2010. do 2014. godine, iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti, po prethodnom dogovoru sa odgovornim licima u drugim firmama, tim preduzećima pribavili protivpravnu imovinsku korist od 20.983.955 dinara.

Inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sumnjiče se da su u svojstvu članova Komisije za prijem izvršenih radova u jesen 2010. godine, kao službena lica nevršenjem svoje službene dužnosti, opravdali korisniku budžetskih sredstava JKP „Čistoća i zelenilo“ doo Subotica neizvršene radove u iznosu od 4.200.000 dinara, čime su na štetu budžeta Republike Srbije pribavili protivpravnu imovinsku korist tom preduzeću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 44
Pregleda: 25230
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.