Komentara: 0
Pregleda: 3994

Prijave za smeštaj u studentskim domovima od 1. septembra

30.08.2017. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Studenti prve godine studija će u petak, 1. septembra, moći da konkurišu za smeštaj u jednom od dva studentska doma u Subotici, dok će studenti ostalih godina to moći da čine nešto kasnije. Oko 700 studenata, koji se finansiraju iz budžeta, biće smešteno u domovima "Ivo Lola Ribar" i "Bosa Milićević".
Prijave za smeštaj u studentskim domovima od 1. septembra

Kako bi ostvarili pravo da konkurišu za smeštaj u jednom od dva studentska doma u našem gradu, studenti moraju da ispune nekoliko uslova. Pre svega, neophodno je da su godinu studija, bilo kojeg stepena, upisali po prvi put u tekućoj školskoj godini i to na budžet, na jednoj od državnih visokoškolskih ustanova u Subotici. Osim toga, njihovo prebivalište mora biti izvan Subotice, a trebalo bi da budu državljani naše ili neke od država u regionu. Za studente drugog i trećeg stepena studija, pored navedenih uslova, važno je da nisu u radnom odnosu, jer u suprotnom, nemaju pravo na smeštaj.

Direktor Studentskog centra Subotica, Ranko Čuljković, kaže da studenti nemaju razlog za brigu, jer će verovatno svi, koji budu konkurisali, dobiti smeštaj u jednom od domova.

- Ukupan kapacitet oba doma je 720 mesta, od čega nam je za budžetske korisnike odobreno 699 mesta. Kada se završe svi prijemni i drugi upisni rok, tih dvadesetak mesta nam ostaje na raspolaganju za studenate koji su na samofinansiranju. Pošto je kod nas specifična situacija, prošle godine smo imali ukupno 682 brucoša, te su svi koji su konkurisali bili primljeni, tako da će isti slučaj verovatno biti i ove godine za budžetske studente - rekao je Čuljković.

Prijave za smeštaj u studentskim domovima od 1. septembra

Rok za podnošenje prijava na konkurs u Studentskom centru Subotica za studente prve godine je od 1. do 15. septembra, dok je za studente svih ostalih godina od 15. do 31. oktobra. Studenti drugog i trećeg stepena studija prijave će moći da podnesu od 1. oktobra do 5. novembra.

Nakon isteka roka za prijavljivanje, na osnovu dostavljene dokumentacije, uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju i socijalno-ekonomskog statusa porodice, utvrdiće se preliminarna lisa sa redosledom kandidata. Konačna rang lista za brucoše izaći će 23. septembra, dok će jedinstvena lista za studente svih stepena studija izaći 15. novembra.

Prijave za smeštaj u studentskim domovima od 1. septembra

Rukovodilac sektora smeštaja u Studentskom centru Subotica, Miroslav Đokić, pojasnio je na koliko vremena studenti mogu da koriste dobijeni smeštaj.

- Studentu se obezbeđuje smeštaj u domu od 1. oktobra ove godine, pa do 31. oktobra naredne godine. Iz toga je izuzeta letnja pauza, u periodu od 5. ili 15. jula, pa do 21. avgusta, u zavisnosti od toga da li je student dostavio potvrdu visokoškolske ustanove da još uvek ima obaveze prema njoj u tom među periodu - objasnio je Đokić.

Studentima se, takođe, pruža mogućnost da smeštaj koriste i tokom letnje pauze, ali po ekonomskoj ceni.

Sve informacije za učešće na konkursu, studenti mogu pronaći na sajtu Studentskog centra Subotica ili pozivom na broj telefona 024/548-394 ili 024/546-637.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3994
Povezane teme

studenti subotica

studentski centar subotica

studentski dom bosa miličević

studentski dom ivo lola ribar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.