Komentara: 3
Pregleda: 1784

Prijave za program "#RaznolikoOvoliko" za mlade iz 9 gradova Srbije počinju 20. avgusta

13.08.2023. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava poziva mlade od 15 do 30 godina iz 9 gradova, od kojih je jedan i Subotica, da se prijave na program "#RaznolikoOvoliko" - program za osnaživanje mladih za borbu protiv diskriminacije i promociju ravnopravnosti i pravednosti u zajednici.
Prijave za program "#RaznolikoOvoliko" za mlade iz 9 gradova Srbije počinju 20. avgusta

Program se sprovodi od avgusta do decembra kroz nekoliko faza. U prvoj fazi, učesnici stiču znanja o (anti)diskriminaciji, ljudskim pravima i socijalnoj pravdi. Druga faza uključuje doprinos učesnika aplikaciji za prijavu diskriminacije i izradi priručnika. U trećoj fazi, formira se Savez mladih protiv diskriminacije, čije se osnivanje ozvaničava javnim događajem. Program se organizuje u onlajn i oflajn formatu, zajedno sa stručnjacim, trenerima i omladinskim radnicima koji se bave temom (anti)diskriminacije.

 - Ovim pozivom tražimo 18 raznolikih mladih ljudi koji su spremni da zagovaraju i bore se za jednakost, i poštovanje različitosti i ljudskih prava u svojim zajednicama. Ukoliko si mlada osoba (od 15 do 30 godina) iz Beograda, Vranja, Dimitrovgrada, Loznice, Novog Pazara, Pirota, Preševa, Sjenice i Subotice, želiš da se angažuješ na polju borbe protiv diskriminacije, nejednakog tretmana pojedinaca i grupa, i postaneš istinski saveznik marginalizovanim grupama u svojoj lokalnoj zajednici, ili pak želiš da i sam radiš sa vršnjacima na ovu temu kao trener, omladinski radnik ohrabrujemo te da se prijaviš - navode organizatori programa. 

Učešće na programu je besplatno, a za sve učesnike obezbeđen je povrat putnih troškova (autobuske i vozne karte), smeštaja i obroka. Prijave su otvorene do 20. avgusta, a izabrani učesnici biće obavešteni najkasnije do 22. avgusta.

Više detalja o samom programu možete pronaći na sledećem linku, dok se ovde možete prijaviti na program. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1784
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.