Komentara: 4
Pregleda: 3043

Prijave za drugi ciklus edukacije za profesionalne upravnike zgrada

31.10.2017. u 18:38h
Izvor: Subotica.com
U toku su prijave za drugi ciklus edukacije za profesionalne upravnike zgrada u Regionalnoj privrednoj komori. U prvom ciklusu, posle završene obuke 11 polaznika položilo je ispit, te su u postupku dobijanja licence.
Prijave za drugi ciklus edukacije za profesionalne upravnike zgrada

Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada propisuje da svaka zgrada mora imati upravnika. Upravnik može biti biran iz redova vlasnika stanova, a ta funcija može biti poverena i profesionalcu, koji će za to dobijati odgovarajuću naknadu.

- Prema novom Zakonu postoje dve kategorije, a to su upravnik zgrade i profesionalni upravnih zgrade. Upravnik zgrade je jedan od stanara, posao obavlja volonterski ili uz naknadu i može voditi i organizovati aktivnosti u okviru te zgrade. Profesionalni upravnik zgrade je licenciran i može da obavlja svoje aktivnosti u više zgrada, što se i preporučuje. Predavač na prethodnoj edukaciji govorio je o svom iskustvu u upravljanju sa čak 300 zgrada u Novom Sadu - ističe Janoš Bagi iz Sektora  za edukaciju Regionalne privredne komore.

Ako stanari ne postignu dogovor, upravnika postavlja lokalna samouprava iz registra profesionalnih upravnika.

Prijave za drugi ciklus edukacije za profesionalne upravnike zgrada

Uslovi za dobijanje  licence profesionalnog upravnika su minuimum srednjoškolsko obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, završena obuka u Privrednoj komori  i položen ispit.  Da bi neko postao profesionalni upravnik mora imati i  osiguranje od profesionalne odgovornosti, što je obezbeđenje u slučaju da svojim radom nanese štetu stambenoj zajednici za koju radi.

- Samo sa pravne strane, u odnosu na upravnika iz redova stanara, veću odgovornost ima profesionalni upravnik, jer mora da ima i polisu osiguranja od profesionalne odgovornosti kao pravno lice u iznosu od 10 hiljada evra - kaže Bagi.

Detaljnije informacije o drugom ciklusu obuke mogu se dobiti u Regionalnoj privrednoj komori lično, na telefon 553-357 ili putem mejla subotica@pks.rs. Obuka za prafesionalne upravnike traje osam radnih dana, a kotizacija iznosi 25 hiljada dinara + PDV.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3043

Povezana vest

Povezane teme

profesionalni upravnik zgrade

obuka za upravnike zgrada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.