Komentara: 1
Pregleda: 3797

Prijave za "Čvarkijadu" u toku, manifestacija u subotu

25.02.2020. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Mesna zajednica "Peščara" (Šabačka 7/a) i ove godine organizuje manifestaciju "Čvarkijada", koja će se održati u subotu, 29. februara, s početkom u 10 časova. Prijavljeni učesnici takmičiće se u pravljenju čvaraka, dok će posetioci imati priliku da uživaju u degustaciji i druženju.
Prijave za "Čvarkijadu" u toku, manifestacija u subotu

Ovogodišnja, četvrta po redu, manifestacija okupiće preko 50 ekipa sa po četiri člana, koji će se takmičiti u pravljenju kako domaćih, tako i duvan čvaraka. Kako navode organizatori, procenjuje se da je prošlogodišnju "Čvarkijadu" posetilo preko 1.000 posetilaca s cele teritorije Grada Subotice. Ove godine pored majstora duvan čvaraka iz Valjeva dolaze i gosti iz Sremske Mitrovice.

- Cilj manifestacije je očuvanje tradicionalnih načina spravljanja hrane od domaćih proizvoda i promocija istih - kaže Saša Lolevski, predsednik Saveta MZ "Peščara".

Prijave za "Čvarkijadu" u toku, manifestacija u subotu

Okupljanje takmičara počeće već u 8 časova, a svečano otvaranje manifestacije i početak takmičenja zakazani su za 10 časova. Proglašenje ovogodišnjih pobednika, te dodela pehara, medalja, nagrada i zahvalnica biće u 14 časova.

Zainteresovane ekipe mogu prijaviti učešće na takmičenju do četvrtka, 27. februara, na brojeve telefona 060/55-55-107, 065/21-61-85 ili 024/516-124. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3797
Povezane teme

mz peščara

čvarkijada

festival domaćih čvaraka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.