Komentara: 63
Pregleda: 6397

Prihvatni centar spreman za zimu, neće biti dozvoljeno podizanje migrantskih šatora bilo gde u gradu

16.11.2022. u 12:33h
Izvor: Subotica.com
U proteklih nekoliko dana, bezbednosne službe sprovele su niz aktivnosti u cilju kontole migranata, odnosno očuvanja bezbednost građana Subotice, izjavio je načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov. Uspostavljena je apsolutna kontrola nad Prihvatnim centrom, policija prati i kontoliše migranate koji se u većim grupama kreću kroz grad, a kontrolišu se i objekti koji pružaju usluge smeštaja. Prihvatni centar spreman je za zimu, dok podizanje šatora bilo gde na teritoriji Subotice neće biti dozvoljeno.
Prihvatni centar spreman za zimu, neće biti dozvoljeno podizanje migrantskih šatora bilo gde u gradu

Prepolovljen broj migranata u Prihvatnom centru rezultat je tih aktivnosti, naveo je Šoralov.

Do pre 8 dana u Prihvatnom centru boravilo je 440 migranata, a juče ih je bilo 220. Trenutno u Subotici ima ukupno oko 850 migranata, ali taj broj je promenljiv na dnevnom nivou - priča načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov

Prihvatni centar spreman za zimu, neće biti dozvoljeno podizanje migrantskih šatora bilo gde u graduPotpuna kontrola Prihvatnog centra, praćenje veće grupe migranata od strane policije i inspekcijski nadzor objekata koji pružaju usluge smeštaja svakodnevne su aktivnosti koje se realizuju u cilju očuvanja bezbednosti građana Subotice i svih stranih državljanja.

Uspostavili smo apsolutnu kontrolu nad bazom, odnosno Prihvatnim centrom. Policija svakodnevno prati migrante koji se kreću kroz grad u većim grupama i na taj način svaki krijumčar pre ili kasnije bude priveden pravdi. Juče su svi imali priliku da čuju da je uhapšen krijumčar sa tri velike putne torbe pune naoružanja. Takođe, svakodnevno se sprovodi inspekcijski nadzor objekata koji pružaju usluge smeštaja i oni koji ne poštuju zakonske norme se kažnjavaju, a objekti zatvaraju. Do sada je zatvoreno njih 17. Podsećam da migranti smešteni u objekte kod sebe moraju imati pasoš i moraju biti prijavljeni policiji - istakao je sagovornik - Spremno dočekujemo zimu. Imamo sastanke na nedeljnom nivou i nećemo dozvoliti da se podigne ni jedan šator na teritoriji gradaSvi šatori oko Prihvatnog centra su uklonjeni, a lica koja podignu šator bilo gde u gradu biće dislocirana iz Subotice.

Prihvatni centar spreman za zimu, neće biti dozvoljeno podizanje migrantskih šatora bilo gde u gradu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 63
Pregleda: 6397

Povezana vest

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

prihvatni centar

severnobački okrug

migrantska kriza

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.