Komentara: 3
Pregleda: 2170

Prezentovana strategija razvoja poljoprivrede do 2020. godine

09.07.2014. u 03:11h
Izvor: RTV Yueco
U proteklih 15 godina došlo je do raslojavanja u poljoprivredi Subotice na velike i male poljoprivredne proizvođače– rečeno je na predstavljanju nacrta Strategije razvoja poljoprivrede Subotice za period do 2020. godine.
Prezentovana strategija razvoja poljoprivrede do 2020. godine

Naime, manje od polovine poljoprivrednika ima najsavrmeniju opremu kojom mogu konkurisati evropskim farmerima, dok više od polovine njih ima posed manji od 15 hektara. Strategija potencija da su ljudski resursi, povezivanje i transfer znanja ključni za dalji ruralni razvoj ovog kraja.

Regionalna razvojna agencija “Panonreg” radila je na izradi strategije više od godinu dana, tokom kojih su na terenu obavljeni intervjui i ankete, zatim obrađeni prikupljeni podaci, da bi u aprilu prva verzija bila završena, a sam tekst ponuđen javnosti. Sama strategija obuhvata analizu trenutnog stanja, ciljeve i viziju razvoja za područje Subotice, kao i set mera koji treba preduzeti kako bi se poljoprivreda podigla na adekvatan nivo.

Nakon javne rasprave, tekst nacrta, korigovan na osnovu primedbi i predloga, sledi izrada operativnog programa kojim će biti predložene konkretne aktivnosti i projekti kako bi se strategija i realizovala.

Radnu verziju strategije možete preuzeti OVDE.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2170
Povezane teme

poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.