Komentara: 18
Pregleda: 6049

Prezentacija programa "Pokreni se za posao"

05.12.2013. u 17:57h
Izvor: subotica.rs
U Medija-centru Gradske kuće danas je održana prezentacija novog ciklusa nacionalnog programa „Pokreni se za posao” koji pomaže pokretanje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije. Program sprovodi Nevladina organizacija „Eneka” iz Niša u saradnji i uz finansijsku podršku kompanije „Filip Moris”. Konkurs je otvoren do 31. decembra 2013. godine.
Prezentacija programa "Pokreni se za posao"

Pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede, Ljuben Hristov, rekao je, tim povodom, da se program „Pokreni se za posao” uspešno realizuje od 2009. godine, da je u okviru programa do sada podržano 278 malih porodičnih preduzeća na teritoriji cele Srbije iz oblasti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje i usluga i da je na taj način omogućeno zapošljavanje oko 1.000 ljudi

- Program je namenjen početnicima za nabavku neophodne opreme za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa ili za one koji već imaju registrovan posao koji žele da unaprede. Ove godine je, kroz prethodno završeni nacionalni program ’Pokreni se za posao’, podržano 118 klijenata, među kojima je bilo i troje Subotičana. Zahvaljujući njihovim perspektivnim preduzetničkim idejama posao je dobilo osam naših sugrađana, istakao je Hristov.

Menadžer programa Milivoje Jovanović je rekao da je osnovni cilj programa „Pokreni se za posao” rešavanje gorućeg problema u Srbiji – problema nezaposlenosti, i da je za najadekvatniji model u ovom trenutku uzet model samozapošljavanja, umesto podrške razvoju preduzetništva. On je dodao da se kroz ovaj program dodeljuju bespovratna sredstva u vrednosti od 200.000 dinara i da su, osim sredstava za kupovinu opreme, budućim preduzetnicima obezbeđene poslovne i stručne obuke, kao i stalna savetodavna pomoć od strane ekonomskih stručnjaka.

Prezentacija programa "Pokreni se za posao"

- Mi odobravamo donaciju u vrednosti od 200.000 dinara u opremi koja je potrebna za započinjanje delatnosti ili proširenje postojećeg biznisa. Druga komponenta u programu su besplatne poslovne i stručne obuke kojima našim klijentima omogućavamo da steknu neka osnovna znanja iz marketinga, prodaje, finansija, poslovne komunikacije, elektronskog poslovanja i drugih oblasti, dok se stručne odnose na konkretna zanimanja, diplome i sertifikate. Treća komponenta je poslovni konsalting, jer mi sve klijente pratimo najmanje dve godine i pomažemo im u rešavanju problema sa kojima se susreću kada započinju ili proširuju delatnost, naglasio je Milivoje Jovanović.

On je kazao da je sledeći korak stvaranje mreže klijenata kako bi se ostvarila bolja saradnja i da su ovogodišnjim programom podržani projekti iz oblasti proizvodnje, usluga i poljoprivrede i to: 56 odsto iz oblasti proizvodnje, 23 odsto iz oblasti usluga i 21 odsto iz oblasti poljoprivrede.

Formular za konkurs može da se dobije u svim filijalama NSZ kao i elektronskim putem preko sajta www.pokrenisezaposao.rs. Za donaciju od 200.000 dinara finansijsko učešće klijenata je 20 odsto, dok su ostalo bespovratna sredstva. Najvažniji kriterijum za odobrenje projekta je kvalitet biznis ideje.

Prezentaciji novog ciklusa nacionalnog programa „Pokreni se za posao” prisustvovala je Erika Kudlik, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Izvor: subotica.rs
Pokreni se za posao Pokreni se za posao Pokreni se za posao Pokreni se za posao Pokreni se za posao Pokreni se za posao Pokreni se za posao Pokreni se za posao
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 6049

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

posao Subotica

ljuben hristov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.