Komentara: 3
Pregleda: 2969

220.000 dinara za realizaciju dobre ideje

12.12.2014. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Preduzetnici, mala preduzeća i poljoprivrednici koji žele da pokrenu ili unaprede svoj biznis, a imaju dobru poslovnu ideju, mogu se prijaviti na konkurs “Pokreni se za posao” i dobiti opremu u vrednosti od oko 220.000 dinara. Ovo je šesti po redu konkurs koji sprovode Nevladina organizacija “Eneka” i kompanija “Filip Moris”.
220.000 dinara za realizaciju dobre ideje

U Subotici je do sada 11 malih preduzeća i preduzetnika dobilo podršku kroz program “Pokreni se za posao”. Jedan od njih jeste i Nikola Bašić, koji je zahvaljujući ovoj podršci unapredio ideju uzgajanja i prerade godži bobica. Osim što je pokrenuo biznis, zapošljava i najamne radnike po potrebi, a ostvaruje i saradnju s prerađivačima.

Na konkurs se mogu javiti početnici ili oni koji žele da unaprede svoj biznis, a koji za svoju ideju mogu dobiti podršku u opremu u vrednosti od 220.000 dinara, kao i obuke i konsultantske usluge. Do sada je kroz šest ciklusa prošlo 385 klijenata koji upošljavaju ukupno 1.300 radnika, dok je njih oko 600 prošlo kroz obuke koje organizuju. Svaki četvrti korisnik ovih sredstava je iz Vojvodine.

Podršku realizaciji ovog programa pružaju Nacionalna služba za zapošljavanje i Mreža kancelarija za lokalni ekonomski razvoj u Srbiji.

Konkurs je otvoren do kraja januara, a osve informacije mogu se dobiti i putem internet strane pokrenisezaposao.rs.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2969

Povezana vest

Povezane teme

pokreni se za posao

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.