• Pregleda: 2399

Prevoz za stara i iznemogla lica

Prevoz za stara i iznemogla lica

Stara i iznemogla lica koja su članovi udruženja penzionera iili korisnici Gerontološkog centra, a čija su primanja manja od 20 hiljada dinara, od sutra će imati obezbeđen prevoz na specijalističke preglede, u bolnicu ili terapiju. U ovom projektu učestvuju Udruženje penzionera Subotica, Karitas i Gerontološki centar Subotica, a glavni finansijer projekta je Karitas iz Linca.

Besplatan prevoz će biti obezbeđen za stare i iznemogle sa veoma malim primanjima, dok će stari i iznemogli koji primaju penziju do 20 hiljada dinara plaćati minimalnu cenu vožnje po kilometru.

Lica će biti vožena na specijalističke preglede, u bolnicu ili na terapije. Detalje ugovora danas u razmotrili i potpisali predstavnici Udruženja penzionera Subotica, Karitasa i Gerontološkog centra Subotica.

Glavni finansijer projekta jeste Karitas iz Linca, koji će snositi većinu troškova za prevoz. Prema rečima ljudi iz Karitasa Subotica, ova usluga počinje već od sutra, a lica koja žele da im bude obezbeđen prevoz, treba da se jave u instituciju čiji su član, bar dva dana pre željenog termina.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
ledenjak Odgovori
Ja bih samo hteo da pitam a šta je do sada uradio onaj brka na čelu saveza invalida što sanja poslaničku fotelju. ?
Ništa , uzima pare od članstava i vuče pare od opštine u svoj đžep . Ja još nisam čuo da je on nešto sredio za svoje članstvo za razliku od saveza penzionera gde se zbilja trude Zaseo u tu fotelju ko da se rodio u njoj .
Predsedniče daj ostavku , tamo u toj fotelji treba da sedi normalan i zdrav čovek ( u glavu naj više ) koji će se boriti za te ljude .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.