Komentara: 111
Pregleda: 13078

Pretučeni mladići mađarske nacionalnosti

23.05.2012. u 18:00h
Izvor: Magyar Szó
Dva mladića mađarske nacionalnosti pretučena su u Subotici u subotu iza ponoći, u „Noći muzeja“, u blizini Trga žrtava fašizma,odakle su prethodno zajedno sa još devet mladića i devojaka sa kojima su sedeli na klupi i razgovarali oterani od strane grupe od 15-20 mladih srpske nacionalnosti. Napadači su uspeli da sustignu dva mladića iz grupe mladih koja se razbežala, tukli su ih gvozdenim šipkama i električnim palicama, jedan od njih je zadobio je povrede usana i glave, a drugi prelom rebara i nalazi se na bolničkom lečenju. Policija je na odeljenju hitne pomoći uzela izjave od napadnutih.
Pretučeni mladići mađarske nacionalnosti

Mladi iz grupe koja je napadnuta najvećim mahom su đaci Gimnazije za talentovane učenike „Deže Kostoljanji“ i Srednje tehničke škole. Članovi školskog odbora gimnazije „Kostolanji“ obratili su se pismom predsedniku Nacionalnog saveta Mađara Tamašu Korhecu i pozvali ga da taj savet ponudi eventualnu pravnu pomoć napadnutim mladićima i njihovim roditeljima i da reaguje na te događaje „tim pre što se radi o grupi mladih koji redovno „love“ mlade koji govore na mađarskom jeziku i napadaju ih, ukoliko su nadmoćni“.

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara rekao je za „Mađar so“ da će pokušati da dobije informacije od policije i da proveri da li i u policijskom zapisniku stoji ono što tvrde napadnuti učenici. – Iz njihovih izjava proizilazi da bi ova stvar mogla da ima i etničku konotaciju, budući da su neki od napadača iznosili primedbe na račun mađarske nacionalnosti mladih. Nije sigurno da je to bio glavni motiv ovog incidenta, ali ni to ne treba isključiti – rekao je Korhec.


Povezane vesti:
Krivične prijave protiv 14 maloletnih lica (25.05.2012.)

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 111
Pregleda: 13078
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.