Komentara: 0
Pregleda: 2780

Preskupa doplatna karta...

13.01.2010. u 19:40h
Izvor: RTV Yueco
Preskupa doplatna karta...

Subotičanina Vasu Katića doplatna karta za parking umesto 1790 dinara, na kraju je koštala 10.000 dinara. Bez ikakve opemene niti naznake on je krajem 2008. godine dobio opomenu od Javnog komunalnog preduzeća “Parking” da plati doplatnu kartu. Kod sudije za prekršaje je izgubio sud.

Vaso Katić iz Subotice tvrdi da je u septembru 2008.godine imao karticu za plaćanje parkinga. On tvrdi da je njegova žena zakačila za brisač od automobila karticu za parkiranje. Bez ikakvog upozorenja on je nakon tri meseca dobio opomenu pred tužbu i završio na sudu koji je i izgubio.

Zaštitnik građana u Subotici kaže da u ovakvim i sličnim predmetima, građani treba odmah da mu se obrate.Ukoliko predmet završi na sudu prestaje njegova nadležnost.

U Javnom komunalnom preduzeću “Parkingu” kažu da njihovi kontrolori obavezno fotografišu vozilo iz nekoliko uglova, ukoliko je nepropisno parkirano. U protekle tri godine bilo je ukupno 18 432 reklamacija od kojih je 8158 odbijeno, 10250 prihvaćene i 22 nerešene.

Da li je kazna za parkiranje nezakonita pokušao je da utvrdi i beogradski pravnik Vladimir Todorić koji je 9. januara 2009. godine pred Ustavnim sudom Srbije pokrenuo inicijativu za ocenu zakonitosti člana 19. odluke o javnim parkiralištima Beograda. On tvrdi da je nezakonit i protivan članu 270 Zakona o obligacionim odnosima gde se izričito kaže da ugovorna kazna ne sme biti predviđena za novčane obaveze. Bez obzira na to, Parking i u Beogradu i Subotici, dobro zarađuje na nepropisnom parkiranju automobila.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2780

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.