Komentara: 11
Pregleda: 4255

Preminuo Srboljub Jerković

12.02.2013. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
U nedelju je, posle teške bolesti, preminuo Srboljub Jerković, uspešan subotički privrednik i društveno-sportski radnik.
Preminuo Srboljub Jerković

Srboljub Jerković je po struci bio ekonomista, a od 1985. do sredine 2009. godine bio je rukovodilac i direktor „Tržnice“, koja je u tom periodu imala različite pravne statuse, ali bila i jedno od najuspešnijih subotičkih preduzeća.

U ovom periodu je izgrađena savremena robna pijaca u Malom Bajmoku, Subotica je prva u bivšoj Jugoslaviji dobila rashladne vitrine na tezgama, a subotička pijačna delatnost status lidera u zemlji u ovoj oblasti. Srboljub Jerković je bio i jedan od osnivača Udruženja pijaca Srbije, u kojem je tokom desetak godina aktivnog rada obavljao niz najodgovornijih funkcija. Kao društveni i sportski radnik uvek je bio na raspolaganju svima kojima je trebala podrška i pomoć, ali najviše je voleo da se angažuje u radu Fudbalskog kluba „Hajduk“ iz Bačkog Dušanova u kojem je i živeo. Sa „Hajdukom“ je 2000. godine obeležio pedestogodišnjicu postojanja i bio njegov predsednik u periodu kada je postizao najveće uspehe. Srbljub Jerković je rođen 22. jula.1951 godine u Jankovcima.

Živeo je u Bačkom Dušanovu, gde je danas i sahranjen.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4255
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.