Komentara: 3
Pregleda: 6432

Preminuo istoričar Mirko Grlica, sahrana u subotu

25.09.2020. u 15:13h > 28.09.2020. u 14:54h
Izvor: Subotica.com
Preminuo istoričar Mirko Grlica, sahrana u subotu

Istoričar i muzejski savetnik, Mirko Grlica, preminuo je danas u 64. godini posle kratke i teške bolesti. Mirko Grlica će biti sahranjen u subotu na Kerskom groblju, u 13 časova.

MIrko Grlica rođen je 1956. u Subotici, diplomirao je 1985. godine na grupi za isotriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, od kada je bio i kustos Gradskog muzeja u Subotici.

- Tragično je ponovo se ove godine opraštati od kolege iz Gradskog muzeja. Nakon arheologa Agike danas nas je napustio zauvek i istoričar i muzejski savetnik Mirko Grlica - objavila je na svom Fejsbuk profilu Viktorija Šimon Vuletić, viši kustos Gradskog muzeja u Subotici - Mirko nije dočekao zasluženu penziju i mir da se posveti svemu što je voleo, a pre svega istoriji ovog grada čije nam je tajne otkrivao sa strašću čoveka koji pre svega ceni istinu i naučno poštenje.

Iza sebe Grlica je ostavio brojna dela, posebno o istoriji našeg grada, koja je uvek bila u fokusu njegovog istraživanja. Autor je i koautor knjiga „100 godina javnog prevoza u Subotici“, „Građanstvo i arhitektura u Subotici 1867–1914“, „Imenik žrtava Drugog svetskog rata na području subotičke opštine“, „Vojnići od Bajše“, „Plemićka priča“, Gradotvorci I i II“, „Kuća koja pamti“, „Galenovi sledbenici", "Subotičke apoteke i apotekari kroz istoriju“, kao i knjige „Subotica nekad i sad“.

Sahrana je obavljena u subotu na Kerskom groblju, a komemoracija će se održati u utorak u 12 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6432
Povezane teme

mirko grlica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.