Komentara: 2
Pregleda: 7130
Foto

Premijera Subotičkog simfonijskog orkestra povodom Dana grada

03.09.2017. u 18:16h
Izvor: Subotica.com
U okviru proslave Dana grada naši sugrađani imali su priliku da prisustvuju prvom koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra, čijem čelu je, kao koncertmajstor, profesor violine Miloš Nikolić.
Premijera Subotičkog simfonijskog orkestra povodom Dana grada

Iako je bilo planirano da se koncert održi na Velikoj bini u centru grada, vremenske neprilike u petak uveče „premestile“ su ga u Veliku većnicu Gradske kuće, koja je bila tesna da primi sve one koji su želeli da uživaju u neprolaznim numerama iz domaćih filmova.

Uživajući uz legendarne taktove iz filmova i televizijskih serija, kao što su „Ljubav i moda“, „Maratonci trče počasni krug“, „Zvižduk u osam“, „Balkan ekspres“, „Nacionalna klasa“, „Montevideo“, „Kaži zašto me ostavi“, „Samo jednom se ljubi“, „Vruć vetar“, „Otpisani“, sredovečni građani imali su priliku da se vrate u mladost i ožive lepe uspomene, dok su mlađe generacije mogle da čuju kvalitet koji je krasio nekadašnju muzičku i filmsku scenu.

Premijera Subotičkog simfonijskog orkestra povodom Dana grada

Premijera Subotičkog simfonijskog orkestra povodom Dana grada

Dobroj atmosferi doprineli su i mladi solisti Mirna Radulović i Davor Jovanović, koji su svojom harizmom, glasom i opuštenošću na sceni zabavljali publiku, a ona ih je gromoglasnim aplauzom nekoliko puta pozivala na bis. Posebnu poslasticu za publiku dao je i Branimir Jovanović, solista na buzukiju, koji je izveo „Ne ljuti se na mene, oči moje" iz „Vrućeg vetra“.

Sjajnog koncerta ne bi bilo da nije bilo dirigenta Mikice Jevtića koji nije dozvolio da promena mesta izvođenja koncerta u poslednji čas, utiče na kvalitet i koncentraciju orkestra.

Premijera Subotičkog simfonijskog orkestra povodom Dana grada

Iste večeri na gradskom trgu održan je koncert budimpeštanske grupe „Budapešt bar“, koji je takođe okupio brojnu  publiku.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana grada - Koncert Simfonijskog orkestra Obeležavanje Dana grada - Koncert Simfonijskog orkestra Obeležavanje Dana grada - Koncert Simfonijskog orkestra Obeležavanje Dana grada - Koncert Simfonijskog orkestra Obeležavanje Dana grada - Koncert Simfonijskog orkestra Obeležavanje Dana grada - Koncert Simfonijskog orkestra Obeležavanje Dana grada - Koncert Simfonijskog orkestra Obeležavanje Dana grada - Koncert Simfonijskog orkestra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7130
Povezane teme

dan grada

miloš nikolić

mirna radulović

simfonijski orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.