Komentara: 2
Pregleda: 3706

Premijera dokumentarnog filma "Od krpenjače do reprezentativca"

29.08.2013. u 14:01h
Izvor: RTV City
Bunjevački kulturni centar iz Bajmoka za vikend organizuje manifestaciju "Dani Bunjevačke kulture" u prostorijama kulturno-prosvetnog društva Jedinstvo Egyseg.
Premijera dokumentarnog filma "Od krpenjače do reprezentativca"

Povodom ove manifestacije u petak 30. avgusta u pomenutim prostorijama od 19 časova biće premijerno prikazan dokumentarni film o legendi Fudbalskog kluba Radnički iz Bajmoka Aleksandru Marganiću – “Od krpenjače do reprezentativca” u režiji poznatog kamermana Radoljuba Miloradovića-Rokija i predsednika “Bunjevačkog kulturnog centra” Bajmok Branka Pokornića.

Aleksandar Marganić (1914-2010) je bivši proslavljeni fudbaler Radničkog iz Bajmoka koji je u predratnoj fudbalskoj karijeri nosio i dresove fudbalskih klubova Istra i BSK iz Beograda, a takođe bio je i član predratne reprezentacije Jugoslavije. Nakon okončanja fudbalske karijere, Marganić je jedno vreme predvodio Bajmočane sa klupe, a nakon toga bio je doživotni predsednik Radničkog iz Bajmoka.

Film je snimljen sredstvima “Bunjevačkog kulturnog centra”, a u filmu se pojavljuje i Dušan Maravić Duda bivši fudbaler Radničkog, Spartaka i Crvene Zvezde.

Istorija FK "Radnički" iz Bajmoka

Fudbalski klub Radnički iz Bajmoka osnovan je 1905. godine na inicijativu fudbalskih entuzijasta Kalmana, Josipa i Alekse Fajvera, Lajče Budanovića, Josipa Hegera, Lajoša Kiša, Stevana Branta, Nikole i Stevana Merkovića, Horvatskog i Kemenjia. Klub se od osnivanja takmiči u svim ligama Subotice, a najveći mu je domet Vojvođanska liga, gde je nekoliko godina igrao zapaženu ulogu. Najveći uspeh - drugo mesto u Vojvođanskoj ligi u prvenstvu 1975/76. godine.

FK "Radnički" danas se takmiči u Gradskoj ligi Subotica.

Premijera dokumentarnog filma "Od krpenjače do reprezentativca"

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3706

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub radnički bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.