Komentara: 1
Pregleda: 1339

Premijera Dečjeg pozorišta - "Zlatna ribica"

20.10.2023. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
Dečje pozorište pripremilo je novu predstavu za četvorogodišnjake (i stariju decu) koja će premijerno biti odigrana sutra (subota) od 18 časova, dok je prva repriza najavljena već za nedelju u 11 časova.
Premijera Dečjeg pozorišta - "Zlatna ribica"

Predstava "Zlatna ribica" predstavlja adaptaciju Puškivone čuvene "Bajke o ribaru i ribici" koju je uradila rediteljka Biljana Vujović Bajka

 - Deca Subotice imaće priliku da vide jednu drugačiju predstavu, malo neobičnu, koja govori o ljudskom odnosu prema prirodi, to smo stavili u fokus. Kroz babu i dedu mi progovaramo o tome kakav odnos ljudi imaju prema zlatnoj ribici, šumama, ribama. I koliko ustvari nismo svesni onoga što imamo - kaže Vujović Bajka, ističući da joj je uvek zadovoljstvo da sarađuje sa Dečjim pozorištem - Na moju sreću i zadovoljstvo, sarađujemo godinama. Beskrajno su otvoreni, sjajni, mogu slobodno reći da je ovo jedno od najboljih pozorišta u našoj zemlji. Zahvalna sam Marti Aroksalaši što mi je dala mogućnost da napravimo nešto novo. 

Uloga Zlatne Ribice poverena je glumici Dečjeg pozorišta Danki Balać, koja smatra da ova predstava ima izuzetnu simboliku. 

- "Zlatna ribica" je simbolika nečeg višeg od nas, pre bih rekla da je njen alat, ne toliko nešto kognitivno, neka misao u nama, koliko osećanje da kada preterujemo, da ipak možemo da čujemo to osećanje u nama, koje nam kaže da je ovo ispravno, ili nije ispravno, da nanosim štetu ili ne nanosim štetu - objašnjvava ona dodajući da i ovog puta bilo inspirativno raditi predstvu - Zadovoljna sam načinom rada, već smo sarađivali sa reditljkom. Njene predstave su uvek na neki način iskorak, pomalo su iščašene, nekim drugačijim sredstvima ona pokušava da kaže ono što misli. 

U ulozi dede oprobao se Marko Vujević, takođe glumac u Dečjem pozorištu. 

- Bilo mi je ekstremno izazovno i jako lepo. Igram dedu koji sluša babu jer je voli i na kraju, moleći Zlatnu Ribicu svaki put za sve veću želju, shvati da je u nekom trenutku i preterao - ističe on. 

Ostale uloge u predstavi igraju Horvat Blanka, Svetlana Abramović i Uroš Mladenović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1339
Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

dečje pozorište

uroš mladenović

Marta Aroksalaši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.