Komentara: 15
Pregleda: 4593

Preko 4 hiljade porodica prima socijalnu pomoć

22.07.2014. u 20:34h
Izvor: Radio Subotica
U prvoj polovini godine 4 hiljade 53 porodice je ostvarilo pravo na novčanu socijalnu pomoć, evidentirano je u Centru za socijalni rad Subotica.
Preko 4 hiljade porodica prima socijalnu pomoć

Prema rečima socijalne radnice Jasne Vasić za godinu dana taj broj je veći za oko 500 jer se konstantno povećava broj građana na rubu siromaštva. Vasić je dodala da se u Centar javlja i mnogo ljudi koji do sada nisu tražili nikakvu vrstu pomoći.

Visina pomoći zavisi od cenzusa koje odredjuje ministarstvo, članova domaćinstva i radno sposobnih članova domaćinstva. Za prvih 6 meseci pravo na jednokratnu novčanu pomoć koju finansira lokalna samouprava ostvarilo je oko 900 porodica, dok je tokom prošle godine ukupno isplaćeno hiljadu 511 jednokratnih pomoći.

Građani najčešće podnose zahteve za nabavku lekova, hrane i zbog nemogućnosti da plate komunalne troškove. Maksimalni iznos ove pomoći je 4 hiljade dinara.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4593
Povezane teme

centar za socijalni rad

socijalna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.