Komentara: 0
Pregleda: 1552
Foto

Preduzetništvo u fokusu info dana u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

17.10.2022. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
U Tehničkoj školi "Ivan Sarić" upriličen je info dan, u okviru kog su nastavnici, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje i preduzetnici koji posluju u našem gradu, učenicima predstavili mogućnosti vođenja karijere nakon školovanja. Ovaj događaj upriličen je u okviru proslave Dana škole.
Preduzetništvo u fokusu info dana u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

Učenicima viših razreda, u okviru info dana, predstavljeni su svi koraci koje je potrebno preduzeti prilikom otvaranja firme, a bilo je reči i o izazovima sa kojima se suočavaju početnici u biznisu.

Među predavačima su bili i predstavnici kompanija koji su predstavili svoje firme, potom su govorili o tome šta je sve potrebno preduzeti kako bi se započeo neki biznis, kao i o tome sa kojim se sve problemima mogu suočiti na samom početku preduzetničke karijere. Kako je finansijski momenat izuzetno važan, predstavljene su i mogućnosti za ostvarivanje podsticaja koje dodeljuje država, ali i međunarodne organizacije - istakao je Željko Rajčić, direktor Tehničke škole "Ivan Sarić".

Preduzetništvo u fokusu info dana u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"Rajčić podseća da je ova srednja škola od prošle godine uključena u projekat Nemačke razvojne saradnje "Dijalog o zapošljavanju mladih, inicijativa i dualno obrazovanje", koji realizuje GIZ u saradnji sa Ministarstvom prosvete. 

Karijerno vođenje i savetovanje jedna je od aktivnosti ovog projekta. Nama je izuzetno važno da našim učenicima predočimo sve opcije koje im stoje na raspolaganju po završetku školovanja. Tim za karijerno vođenje upućuje decu u te mogućnosti, tako da kada završe srednju školu ili fakultet znaju koje korake treba preduzeti ako žele da se zapolsle u struci ili da započnu sopstveni biznis - zaključuje sagovornik.

Preduzetništvo u fokusu info dana u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"Uz nastavnike, predstavnike stručne službe i privatnih kompanija, današnjem info danu prisustvovali su predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne razvojne agencije "Panonreg" i Kancelarije za mlade.

Izvor: Subotica.com
Info dan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Info dan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Info dan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Info dan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Info dan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Info dan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Info dan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" Info dan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1552
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

željko rajčić

info dan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.