Komentara: 0
Pregleda: 2023

Preduslovi za nove investicije

29.09.2011. u 16:35h
Izvor: RTV Yueco
Preduslovi za nove investicije

Na 115. sednici Gradskog veća grada Subotice usvojen je predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije u MZ Mali Bajmok namenjen za komercijalne svrhe na desnoj strani Somborskog puta, ali i odluka o izmenama i dopunama odluke o mesnim zajednicamam koja podrazumeva jasnije regulisanje odnosa unutar rukovodilaca mesnih zajednica, kao i ponavljanje izbora za mesne zajednice u kojima nije oformljena skupština nakon izbora.

Odluka o planu detaljne regulacije za 163 hektara zemljišta preko puta slobodne zone na Somborskom putu, samo je prvi korak ka realizaciji predstojećih planova. Za ovu zonu najviše su zainteresovani investitori, te je iz tog razloga korisno uraditi detaljan plan regulacije, kako bi zemljište spremno dočekalo investitore.

Usvajanje izmena o odluci u mesnim zajednicama je rezultat donošenja zakona o lokalanim izborima koje je donela Republike Srbije, i iz tog razloga lokalna samouprava bila je u obavezi da uskladi odluku o mesnim zajenicama sa tim zakonom. Jedan od stavki koja je jasnije regulisana jeste i ponavljanje izbora u mesnim zajednicama gde u dužem periodu, nakon završetka glasanja, nisu konstituisani organi mesne zajednice.

Na 115. sednici Gradskog veća grada Subotice usvojeno je ukupno 30 tačaka koje su se uglavnom ticale javnih preduzeća, planova detaljne regulacije i drugih odluka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2023
Povezane teme

investicije u Suboticu

Investiranje u Suboticu

slobodna zona mali bajmok

plan detaljne regulacije

privredna zona mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.