• Pregleda: 4445

Predstavnici Privredne komore Srbije posetili kompaniju Masterplast

Predstavnici Privredne komore Srbije i Regionalne privredne komore za Severnobački okrug, obišli su danas preduzeće Masterplast.
Predstavnici Privredne komore Srbije posetili kompaniju Masterplast

Poseta Masterplasu organizovana je sa ciljem upoznavanja privrednika sa implementacijom novog Zakona o privrednim komorama i sa novom ulogom Privredne komore, koja predstavlja posrednika između privrede i države.

Posrednička uloga komorskog sistema koja je ostvarena zahvaljujući povezivanju i integrisanju komora u regionima, ogleda se i u seriji sastanaka sa privrednicima, na kojima, kroz dijalog, predstavnici Komore sagledavaju realno stanje na terenu ali i prave smernice za unapređenje ukupnog privrednog ambijenta.

- Naravno da iskustva ovako dobrog privrednika mogu biti od koristi i drugim privrednicima. Pogotovo sa aspekta novog pristupa komore koje promoviše i koja pokušava da podigne na viši nivo formiranje tzv. lanaca vrednosti. Želja nam je da od same sirovine pa do krajnjeg proizvoda taj ciklus zaokružimo na našoj teritoriji. - poručio je Miroslav Lutovac, direktor sektora industrije PKS

- U kompaniji Masterplast je prisutna jedna kompilacija više poslovnih stvari, dakle ovde imamo pozitivan zajedničke strane i domaće investicije, korporativnu odgovornost i inovacije. To je upravo praktičan primer da može da se uradi samo je potrebna volja. Kroz razgovor sa direktorom ove kompanije ustanovili smo da čovek poznaje komorski sistem i sada je na nama da zajedno informacije i sugestije prosledimo ka vladi sa ciljem stvaranja boljeg poslovnog ambijenta. U suštini želimo da se preko komora malo više privrednici pitaju. - istakao je Slobodan Vojinović, predsednik PKS – RPK za Severnobački upravni okrug

Zakon o privrednim komorama omogućava privrednicima lakši put za dostavljanje primedbi i sugestija  zakonodavcima, za koje smatraju da mogu unaprediti ukupan privredni ambijent.

- Ova poseta je od izuzetno velikog značaja za mene kao privrednika,  jer uvek sam se borio za to da privredu smestimo u prvi plan. Ukoliko se to dogodi, tada će se osetiti prosperitet u državi, jer sa prilivom više sredstava od poreza, otvoriće se više mogućnosti. Nadam se da će prosperitetom privrede i stanja u državi biti smanjen odliv radne snage u narednom periodu. - rekao je Tivadar Bunford, direktor Masteplast grupe

Kompanija Masterplast zapošljava preko 400 radnika u proizvodnji. U toku je izgradnja nove proizvodne hale za proizvodnju staklene vune, u kojoj bi posao trebalo da dobije preko 100 ljudi. U Srbiji posluju od 2008. godine a svoje proizvode izvoze u zemlje EU u regionu.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

4
ffilozoff Odgovori
Politika je kurva,ALI ... nekom daje besplatno,samo prvo mora da se sagne i ...dobije sve,fotelju,privilegiju,funkciju...HVALA NE!!!
Vesko Odgovori
Velika korist od Privredne komore, ne smem ni da pomislim sta bi bi bilo da nam nije ove institucije. Sacuvali sva preduzeca a mnoga nova samo otvaraju, plate da vece ne mogu ni biti.
panonski čamac Odgovori
Imajte ljudi malo milosti sa ovim Vojinovićem... pa još malo pa će mi iskakati na displeju od mikrotalasne.
Uvek u pravu Odgovori
S. V.- lik spreman za muzej voštanih figura.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.