Komentara: 4
Pregleda: 1884

Predstavnici ambasade SAD u poseti HNV

13.08.2014. u 17:35h
Izvor: RTV Yueco
Predstavnici američke ambasade u Beogradu posetili su danas Hrvatsko nacionalno veće u okviru programa koji sprovode, a reč je o utvrđivanju stanja na terenu pred predstojeće izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina.
Predstavnici ambasade SAD u poseti HNV

Jedno od glavnih problema, koje su u veću su istakli, jeste problem učešća velikih stranaka na manjinskim izborima, a u ulozi građanskih formi. Predstavnici ambasade ističu da je za njih dosta teško da shvate odnose nacionalnih zajednica u Evropi, jer u Americi sve zajednice žive zajedno, odnosno predstavaju jednu veliku zajednicu.

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog veća primili su predstavnike ambasade koji imaju za cilj da izvide stanje na terenu u svim manjinskim zajednicima u Srbiji. Ono što ističu u Hrvatskom nacionalnom veću, a kada je reč o izborima, jeste učešće velikih stanaka ali pod okriljem građanskih formi, ali i o položaju manjinske zajednice Hrvata u Republici Srbiji.

Zadatak predstavnika ambasade jeste da se uvere kakvo je stanje na terenu, kada je reč o nacionalnim savetima u Srbiji, kako bi lakše mogli da pomognu ukoliko ima određenim nedoumica, odnosno problema. Još jedan od problema, ističu u veću, jeste činjenica da trenutno nemaju svoje poslanike u sazivu srpskog parlamenta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1884
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

nacionalni saveti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.