Komentara: 5
Pregleda: 3919

Predstavljene izmene Zakona o prekršajima

12.12.2013. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je održan okrugli sto : „Priprema za primenu novog Zakona o Prekršajima" kome su prisustvovali predstavnici ovlašćenih podnosioca zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Okrugli sto je organizovan u cilju informisanja ovlašćenih podnosioca zahteva o njihovim obavezama koje su propisane novim Zakonom o prekršajima, kao i radi razmene informacija povodom primene istog.
Predstavljene izmene Zakona o prekršajima

Značajne promene koje propisuje novi Zakon sa posebnim osvrtom na novoustanovljeni položaj podnosioca zahteva odnose se na smanjene iznose novčanih kazni, pravno sledbeništvo, novine u pogledu kaznenih poena, zaštitnih mera i kazne rada u javnom interesu. To znači da ukoliko prekršajna prijava izrečena na 10.000 i prekršilac plati pola sume do osam dana, ostatak ne mora da plati.

Organizator je USAID Srbija u okviru projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast u saradnji sa Severnobačkim i Zapadnobačkim upravnim okruzima i prekršajnim sudovima u Subotici i u Somboru. Okruglom stolu su prisustvovati predstavnici policijskih uprava u Subotici i Somboru, predstavnici inspekcijskih službi republičkog, pokrajinskog i lokalnog nivoa.

Novim Zakonom o prekršajima u prekršajni postupak uvedeno načelo dokazivanja. Izmene Zakona o prekršajima, će se primenjivati od 01.03.2014. godine, a naročito u delu podnošenje zahteva odnosno izdavanja prekršajnog naloga.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3919
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.