Komentara: 8
Pregleda: 1949
Foto

Predstavljena knjiga Igora Mirovića „Povratak u Logos“

08.06.2021. u 12:53h
Izvor: Subotica.com
Zadužbina Dušana Radića sinoć je bila i domaćin književnoj večeri na kojoj je predstavljena zbirka pesama Igora Mirovića „Povratak u Logos“ .
Predstavljena knjiga Igora Mirovića „Povratak u Logos“

Reč je o trećoj knjizi poezije u kojoj je predsednik Pokrajinske vlade sabrao svoja razmišljanja o aktuelnim zbivanjima u svetu i izazovima sa kojima se susreće običan čovek.

- Neke pesme su i proročke, u novembru 2019. godine napisao sam pesmu o virusima iz dubokih pećina koji nas vrebaju, a iskoristili  smo ovaj trenutak kada su se ti virusi malo primirili da predstavimo moju knjigu i predstavimo, zapravo, drugu stranu mog života. Onu stranu koja me je još kao srednjoškolca ophrvala jer sam još osamdesetih godina učestvovao na pesničkim susretima i bio zapažen u tim mlađim danima – rekao je  Igor Mirović.  – Potom sam 1994. i 2004. Objavio prvu I drugu knjigu svojih pesama, a sada je aktuelna treća knjiga „Povratak u Logos“ jer je večita čovekova borba sa unutrašnjim nemirima, sa preispitivanjem sopstvenog života, sopstvene uloge, uloge njegovog okruženja. Deo pesama ima i nacionalnu notu, pevam i o Svetozaru Miletiću, o Jaši Tomiću, o najznačajnijim ličnostima iz istorije Srba u Vojvodini. Na tragu poslednjeg ciklusa u mojoj knjizi nastaće i nova knjiga koja će, nadam se, svetlost dana ugledati do kraja ove godine pod radnim naslovom 'Razgovori u svetioniku'. Taj poslednji ciklus u ovoj knjizi 'Svetionici' zapravo treba da nam osvetle put u neko buduće vreme.

Predstavljena knjiga Igora Mirovića „Povratak u Logos“O poeziji koja u najmanju ruku čitaoca nagoni da se preispita govorili su Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, Selimir Radulović i Budimir Dubak.

Kako je istakao Dragan Stanić, u pesničkim krugovima poznat kao Ivan Negrišorac, poezija Igora Mirovića zanimljiva je sa stanovšta sociološkog proučavanja književnosti.

- Ovo je specifičan slučaj da je neko ko je toliko godina u politici čuva svoj pesnički duh i neguje ga tako da on sve više raste. To je zanimljivo jer svi znamo da je politički prostor strašno zaprljan a Igor Mirović je jedan od atipičnih učesnika našeg političkog života koji je u takvom ambijentu sačuvao ono bez čega poezija ne može a to je nežna, osetljiva dečja duša – naglasio je Stanić.

Predstavljena knjiga Igora Mirovića „Povratak u Logos“

Izvor: Subotica.com
Izložba "Tako su govorili naši preci" i promocija knjige Igora Mirovića "Povratak u Logos" Izložba "Tako su govorili naši preci" i promocija knjige Igora Mirovića "Povratak u Logos" Izložba "Tako su govorili naši preci" i promocija knjige Igora Mirovića "Povratak u Logos" Izložba "Tako su govorili naši preci" i promocija knjige Igora Mirovića "Povratak u Logos" Izložba "Tako su govorili naši preci" i promocija knjige Igora Mirovića "Povratak u Logos" Izložba "Tako su govorili naši preci" i promocija knjige Igora Mirovića "Povratak u Logos" Izložba "Tako su govorili naši preci" i promocija knjige Igora Mirovića "Povratak u Logos" Izložba "Tako su govorili naši preci" i promocija knjige Igora Mirovića "Povratak u Logos"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 1949
Povezane teme

promocija knjige

zadužbina dušana radića

srpski kulturni centar sveti sava

igor mirović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.