Komentara: 2
Pregleda: 3405

Predstavljen program "Podrška unapređenju i širenju agrobiznisa međuopštinskog partnerstva Subotice, Sombora i Kanjiže"

27.03.2013. u 15:55h
Izvor: RTV Yueco
U Plavoj sali Gradske kuće predstavnici USAID-ovog projekta održivog lokalnog razvoja predstavili su ekonomski program „Podrška unapređenju i širenju agrobiznisa međuopštinskog partnerstva Subotice, Sombora i Kanjiže“.
Predstavljen program "Podrška unapređenju i širenju agrobiznisa međuopštinskog partnerstva Subotice, Sombora i Kanjiže"

Program je nastao na osnovu potreba Subotice, Sombora i Kanjiže da unaprede poslovanje privatnog agrobiznis sektora regiona. Potpisan je i sporazum o sprovođenju ekonomskog programa između USAID projekta održivog lokalnog razvoja, Subotice, Sombora, Kanjiže, Zavoda za javno zdravlje Subotica i Poljoprivredne stručne službe „Sombor“.

USAID-ov projekat će podržati opremanje laboratorije za kontrolu kvaliteta prehrambenih proizvoda i izdavanje izvoznih dozvola u Subotici, osnivanje poljoprivrednog trening centra u Somboru kao i izradu ekonomske analize opravdanosti za osnivanje međuopštinskog poljoprivredno-logističkog centra u Kanjiži.

Pripreme za projekta traju već godinu dana tokom kojeg su predstavnici USAID-ovog projekta održivog lokalnog razvoja tesno sarađivali sa kancelarijama za lokalni i regionalni razvoj opština koje učestvuju u projektu.

Predstavljen program "Podrška unapređenju i širenju agrobiznisa međuopštinskog partnerstva Subotice, Sombora i Kanjiže"

Nosilac ekonomskog programa „Podrška unapređenju i širenju agrobiznisa međuopštinskog partnerstva Subotice, Sombora i Kanjiže“ je naš grad. Po rečima gradonačelnika Subotice, rukovodeći se činjenicom da više od 62 % stanovnika Subotice na posredan ili neposredan način jeste uključeno u agrobiznis, svako povećanje efikasnosti u proizvodnji direktno daje doprinos poboljšanju ekonomske situacije i posledično dovodi do otvaranja novih radnih mesta.

Projekat je vredan stotinu i pet hiljada evra, a danas su u Plavoj sali potpisani i Sporazumi o sprovođenju ovog projekta. Sporazume su potpisali predstavnici Subotice, Kanjiže, Zavoda za javno zdravlje Subotoice i Poljoporivredne stručne službe „Sombor.

Izvor: RTV Yueco
USAID: Podrška partnerstvu Subotice, Sombora i Kanjiže USAID: Podrška partnerstvu Subotice, Sombora i Kanjiže USAID: Podrška partnerstvu Subotice, Sombora i Kanjiže USAID: Podrška partnerstvu Subotice, Sombora i Kanjiže USAID: Podrška partnerstvu Subotice, Sombora i Kanjiže USAID: Podrška partnerstvu Subotice, Sombora i Kanjiže USAID: Podrška partnerstvu Subotice, Sombora i Kanjiže USAID: Podrška partnerstvu Subotice, Sombora i Kanjiže
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3405
Povezane teme

Grad Subotica

USAID

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.