• Pregleda: 818

Predstavljanje mladih filmskih reditelja na Otvorenom univerzitetu

U okviru projekta "Filmy", čiji cilj je promocija i afirmacija filmske umetnosti u prekograničnom regionu, u Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu Subotica biće predstavljeno šest mladih filmskih reditelja iz Srbije. U periodu od kraja novembra tekuće, pa do kraja aprila naredne godine, sugrađani će biti u prilici da pogledaju njihove kratkometražne i dugometražne dokumentarne, animirane ili igrane filmove.
Predstavljanje mladih filmskih reditelja na Otvorenom univerzitetu

Ciklus prikazivanja filmova i promocije mladih reditelja započinje u petak, 30. novembra, u 19 časova, u Filmskom klubu Otvorenog univerziteta, predstavljanjem reditelja Seada Šabotića.

Sead Šabotić (1994, Nikšić) je diplomirani FTV reditelj na Fakultetu dramskih umetnosti u Cetinju. Završio je post-diplomske specijalističke studije na istom fakultetu, pod mentrostvom Vladimira Perovića, filmom "Nekome svome", koji je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore. Specijalizovao se za oblast dokumentarnog filma, a njegova biofilmografija broji 15 radova. U većini filmskih projekata je reditelj i scenarista, a na nekima radi i kao asistent režije. Njegov najuspešniji rad "Revolucionarni Dom", više puta je nagrađivan i prikazan na više od trideset festivala širom sveta. Učestvuje na mnogim radionicama, forumima i seminarima, koji okupljaju filmske radnike iz raznih krajeva sveta, dok je prošle godine bio i deo talent kampusa Fajr International Film Festival-a u Teheranu. Upisao je master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde radi na master filmu "Porodica na određeno vreme", podržanom od strane Filmskog centra Srbije.

Projekat "Filmy" realizuje se u okviru Programa prekogranične saradnje Interreg IPA Mađarska – Srbija, u trajanju od 1. januara 2018. do 31. avgusta 2019. godine. Nosilac projekta je Otvoreni univerzitet Subotica, a partnerska institucija je Centar za organizaciju događaja i medijskih aktivnosti iz Segedina.

Program predstavljanja reditelja Seada Šabotića

Petak, 30. novembar u 19 časova
Filmski klub Otvoreni univerzitet (svečana sala, prizemlje, II ulaz) - predstavljanje reditelja i projekcija filmova "Dan od snova" (2015); "Spomenici prirode" (2015); "Revolucionarni Dom" (2016) i "Nekome svome" (2018).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.