Komentara: 0
Pregleda: 1245

Predstavljanje knjige "Istorijski zabavnik" sutra u Omladinskom klubu "Skladište"

27.06.2021. u 19:00h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Istorijskog kluba Fondacije "Danilo Kiš", predstavljanje knjige "Istorijski zabavnik - ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave" autorke Aleksandre Bogdanović održaće se u ponedeljak, 28. juna, s početkom u 19 časova. Na Vidovdan, prisutni će imati priliku da pričaju, prisete se ili upoznaju sa zanimljivim ličnostima i događajima iz naše, ali i svetske istorije.
Predstavljanje knjige "Istorijski zabavnik" sutra u Omladinskom klubu "Skladište"

Tema književnog ostvarenja su priče o genijalnim, originalnim i neverovatnim ljudima "od Drave do Južne Morave" koje smo uspeli da gurnemo u zapećak sećanja, što nikako nisu zaslužili. U knjizi su sabrane sudbine zaboravljenih heroja, krunisanih glava, ali i velikih naučnika, avanturista, glumaca i pronalazača, čiji su životi bili uzbudljivi, a dela umnogome oblikovala svet u kojem danas živimo.

Autorka knjige Aleksandra Bogdanović, po struci novinarka i komunikolog, osnovala je istoimenu Fejsbuk stranicu i Instagram profil, zahvaljujući kojima se rodila ideja o sajtu, a knjiga je došla kao priznanje za sav dosadašnji uspeh. "Istorijski zabavnik" traje već punih osam godina i okuplja preko 200 hiljada ljubitelja istorije iz celog regiona.

Predstavljanje knjige "Istorijski zabavnik" sutra u Omladinskom klubu "Skladište"- Knjiga "Istorijski zabavnik" uspešno pobija sve predrasude i stereotipe o istoriji kao dosadnom i suvoparnom školskom predmetu, ali i kao nauci, i dokazuje da istorija može da bude i zabavna i privlačna - navode iz Fondacije "Danilo Kiš".

Ulaz na promociju knjige je besplatan, a organizatori mole sve zainteresovane da se prilikom dolaska na događaj pridržavaju propisanih mera.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1245
Povezane teme

promocija knjige

Fondacija Danilo Kiš

predstavljanje knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.